"Велика афера": експерт пояснив, чому Зеленський – проект Порошенка

6 квітня 2020, 01:30
Без голосів ЄС не можна було протягнути продаж землі, підкреслив Дмитро Корнійчук.
порошенко зеленський
ЄС допомогла протягнути продаж землі, підкреслив експерт / stanislav.gruzdiev/Facebook

Президент Володимир Зеленський – це політичний проект екс-глави держави Петра Порошенка, заявив політичний аналітик Дмитро Корнійчук.

"Це був його запасний варіант, а потім як виявилося – першочерговий, для того, щоб залишитися в країні і ніхто його не чіпав. Нічого дивного в тому, що по ключових законах збіглися інтереси Порошенка і Зеленського, зокрема, продаж землі. Немає нічого дивного, що голосував Голос – проект Віктора Пінчука. Тепер усі переконалися, що існує тісний зв'язок між Зеленським і Порошенком, вони ведуть спільну гру. Ніякої нової коаліції я не бачу. Нарешті "розкрилися консерви". Рік вони шифрувалися, ну а зараз дуже багато на кону стояло. Дійсно, без голосів Порошенка не можна було протягнути продаж землі. Тому довелося хлопцям розкритися", - підкреслив він в ефірі Ukrlife.tv.

Він звернув увагу на те, що у Міжнародного валютного фонду не було вимоги до Україні відкрити продаж землі.

відео дня

"Нам брешуть, МВФ не вимагав продажу землі. Ті, хто хочуть взяти грошей у МВФ, самі пропонують умови, а МВФ погоджується або не погоджується. МВФ озвучує всі вимоги, які наша влада сама запропонувала їм. Карантин, коли людей посадили по домівках, щоб вони не могли протестувати – це елемент гри", - вважає він.

Експерт наголосив, що Україні слід було б домовлятися з МВФ про реструктуризацію боргів і МВФ готовий був вести відповідні переговори.

"Зі своєї кишені в кризу ніхто не збирається платити, крім української держави. Тому що у нас кредитори не тільки МВФ: і Ротшильди і Сорос. Це ті люди, які допомогли прийти Зеленському і Порошенку до влади. Вони зацікавлені і в тому, щоб злиденна Україна повертала багатомільярдні борги в кризу ще й з відсотками, а ще краще – брала нові кредити. Зеленський чітко виконує команду західних партнерів з тим, щоб всі заробили під час кризи. Україна не витрачає гроші на підтримку власного населення, але повертає гроші кредиторам. А якщо ні з чого повертати – візьмемо ще один кредит. Продаж землі - це велика афера, яку Зеленському вдалося довести до кінця зі своїм "політичним батьком" Порошенком. Хлопці зробили нас разом", - додав Корнійчук.

Нагадаємо, на позачерговому засіданні парламенту більшістю голосів підтримано відкриття ринку землі. За вільний продаж землі в країні віддали голоси 259 народних депутатів. Слуга народу — 206, Європейська солідарність — 23, Голос — 13, Довіра — 12, позафракційні — 5.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти