"Готові працювати вночі": нардеп розповів, що не влаштовує в роботі Кабміну

28 лютого 2020, 23:27
В Слузі народу розповіли подробиці проведення позачергового засідання парламенту 4 березня.
Руслан Стефанчук
Руслан Стефанчук заявив, що про повну відставку Кабміну поки мова не йде / Фото: УНІАН

Після того, як Володимир Зеленський скликав Раду на позачергове засідання, в Слузі народу заявили, що готові працювати в стінах парламенту навіть посеред ночі.

"Думка про те, що парламент заблокований на місяці, вона не зовсім відповідає дійсності. Тому що Регламент ВР передбачає можливість проведення позачергових засідань ВР. Для цього потрібно за три дні до цього засідання подати ініціативу", - заявив перший заступник голови ВР Руслан Стефанчук в ефірі радіо Новое время.

Він зазначив, що особливість засідання 4 березня - відразу повідомляється порядок денний, зазначаються всі питання, які мають бути розглянути нардепи.

відео дня

"Абсолютно проблем не буде - за три дні ініціатива і я думаю, що парламент знайде можливість. А тим більше, наш парламент може працювати й вночі. Ми можемо працювати і вночі, щоб вирішити будь-яку нагальну потребу, яка буде в суспільстві", - сказав Стефанчук.

Також парламентарій запевнив, що у Раді хочуть посилити соціальний та економічний напрямки в Кабінеті міністрів новими кадрами. Однак, про повну ротацію Кабміну мови не йде.

"Мова в першу чергу може йти про точкові зміни, тому що ми бачимо, що деякі напрямки вимагають певних підсилень. Ми не маємо забувати, що є певні інформаційні атаки на уряд. Безумовно, ми повинні посилити деякі напрямки, зокрема це напрямок соціальний, економічний", - заявив Стефанчук.

Разом із тим, він зазначив, що про повну зміну уряду поки що мова не йде.

"В уряду є річний імунітет. Тому тільки у випадку, але я фантазую, якщо уряд напише заяву про відмову, тоді тільки може бути розглянуто", - сказав політик.

Позачергове засідання Ради

Нагадаємо, 28 лютого глава держави Володимир Зеленський звернувся до спікера Ради Дмитру Разумкову з проханням скликати позачергове засідання парламенту.

Зеленський скликає Раду на 4 березня до 16:00.

"Глава держави звернувся з проханням включити до порядку денного засідання питання про розгляд кількох проектів законів і Кабінету Міністрів України. Крім того, президент просить заслухати звіт про діяльність правоохоронних органів", - повідомили в Офісі президента.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти