Нашу економіку чекає м'ясорубка, про зростання доходів українців можна забути

15 листопада 2020, 08:18
На скільки років тому буде відкинута Україна в результаті епідемії і помилок влади, не знає ніхто.
Тарифи в Україні / РБК-Україна
Всі надії людей на зростання реальних доходів, безсумнівно, залишаться тільки надіями / РБК-Україна

Коронавірус буде активний ще мінімум півтора року. А позиції Зеленського погіршуються день у день, і йому доведеться жертвувати "пішаками" зі свого оточення заради виграшу темпу. Хоча, це вже запізніла гонка, тому що раніше був здійснений цілий ряд грубих помилок і прорахунків. І якщо раніше за 40 років зі щорічним економічним зростанням в 5%-6% ми збиралися досягти обсягів економіки Польщі, то тепер кого ще можна наздогнати?

До того ж в середньостроковій перспективі Зеленський разом зі Шмигалем приречені слабшати, поки не дійдуть до того рубежу, коли потрібно йти на дострокові вибори Ради і формування абсолютно нового складу Кабміну - або почнеться незворотний розпад. Занадто багато всередині нашого суспільства конфліктів і роз'єднання, економіка просто летить під укіс, а на зовнішньому контурі – чимало сильних ворогів, ну а наші союзники, на жаль, досить ненадійні.

читайте такожВ Україні стрімко зростають борги за газПровідні світові експерти ще в середині минулого XX століття довели, що зростання економіки – це є квадрат збільшення населення країни. Іншими словами: чим більше населення, тим більше економіка. Але хіба в Кабміні Шмигаля ці наукові праці хтось вивчав? Плюс пенсійна система України дуже складна і неефективна. Причому неефективна для всіх учасників, крім суддів, прокурорів і так далі, самі можете продовжити.

відео дня

Нарешті, сьогодні в Україні маємо найдешевшу працю і найбідніше в Європі населення, а продукція українських виробників як була не конкурентною, так досі такою і залишається.

І найгірше - це масова недовіра українців до влади. Цей факт вчора зазначав представник вищих ешелонів влади - голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, мовляв, 51,5% споживання знаходиться в тіні. У минулому 2019 році з 34,9 млн. українців за даними податкової 13,4 мільйонів не "отримували" доходів взагалі, тобто витрати не пройшли фіскалізацію. Але ж тіньова економіка нерозривно пов'язана з реальною: падає реальний сектор економіки, падає і тіньовий – це закон ринку.

читайте такожУ НБУ пояснили, чому курс гривні до долара різко обваливсяТакож враховуючи кон'юнктуру, що змінилася на світових ринках, тепер навряд чи варто розраховувати на збільшення дохідної та видаткової частин бюджету-2021. Тому надії людей на зростання реальних доходів, безсумнівно, залишаться тільки надіями. І знову українцям доведеться терпіти і чекати.

Отже, економіка України може провалитися в будь-який момент. Спад української економіки може вийти дуже жорстким і навіть жорстоким. Ось яка м'ясорубка вимальовується на наших ринках. Що буде з економікою України через 5-10 років?

Коли Кабміном і Радою правлять не здоровий глузд і професіоналізм, а артистичний популізм. Висновки робіть самі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти