Два сценарії: чим закінчиться скандал між Байденом і Путіним

18 березня 2021, 15:42
Америка запустила Холодну війну-2, намагаючись врятувати євроатлантичну єдність.
Джо Байден
Джо Байден назвав Путіна вбивцею / Фото Reuters

Той факт, що президент США Джо Байден назвав Володимира Путіна вбивцею, звичайно, подія надзвичайна. І справа навіть не в тому, що такі вирази в дипломатії неприпустимі. І навіть не в тому, що відтепер ніякий діалог на вищому рівні між США і Росією неможливий.

Проблема в тому, що всім політичним лідерам тепер доведеться відповідати на неприємне запитання: "Чи згодні з тим, що Байден вважає Путіна вбивцею?"

І кожному доведеться визначитися, і кожному доведеться відповісти, і в першу чергу - Володимиру Зеленському.

відео дня

Я зовсім далекий від думки, що Байден, як багато хто вважає, вже настільки старий, що просто не розуміє, що говорить. Аж ніяк ні. Інтерв'ю Байдена показали вже в записі і Білий дім міг легко видалити згадку про Путіна-вбивцю. Але не видалив.

читайте такожБайден назвав Путіна вбивцею і тепер у нього проблемаЗначить, адміністрація Байдена прийняла рішення спробувати консолідувати розколоту Америку і розколоту Європу навколо ідеї хрестового походу проти Росії.

Історія повторюється, Америка запустила Холодну війну-2, намагаючись врятувати євроатлантичну єдність. Крок, м'яко кажучи, ризикований.

Які можливі подальші сценарії?

Песимістичний сценарій

При цьому сценарії в найближчі роки можна очікувати:

  • подальше зближення Росії і Китаю аж до військово-політичного союзу
  • вихід Росії з Ради Європи
  • вихід Росії з Великої 20-ки
  • заборона в Росії ряду американських соціальних мереж і в першу чергу - Твіттера
  • повномасштабна війна між Росією і Україною, за підсумками якої Росія спробує приєднати до себе південний захід України аж до Придністров'я.

Оптимістичний сценарій

Слідом за гучними погрозами Байдена, що "Путін заплатить високу ціну за втручання у вибори США", реальних кроків не послідує і Байдена через рік відправлять на відпочинок за станом здоров'я, а нова адміністрація США спробує встановити певний діалог з Росією, який дозволить уникнути війни в Україні.

Але в будь-якому випадку нова політика Америки нічого хорошого Україні не принесе, тому що Росія ні від яких санкцій не розвалиться, а Захід воювати за Україну не буде. Інвестицій в Україну, як не було, так і не буде: ні внутрішніх, ні, тим більше, зовнішніх. Тому на тлі економічного погіршення політичний режим стане ще більш авторитарним і ще більш націоналістичним. І це все буде працювати на прискорення війни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти