StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Supermassive black hole: рецензія на мультфільм "Людина-павук: крізь Всесвіт"

1 червня 2023, 08:00оновлено 3 липня 2023, 22:25
В український прокат знову вийшов новий мультфільм за легендарними коміксами Marvel про Людину-павука - "Людина-павук: крізь Всесвіт"
Людина-павук
кадр з мультфільму "Людина-павук: крізь Всесвіт" / Sony Pictures

Майлз Моралес (Шамік Мур) насилу встигає одночасно і бути Людиною-павуком, і мучитися через звичайних підліткових проблем. Як вступити в хороший коледж, як попереживати через перше кохання і так далі. І приховати від батьків свою супергеройську діяльність. Як раптом в його рідному Брукліні з'являється дивний суперлиходій пляма (Джейсон Шварцман), який може відкривати портали - чорні діри. Він хоче помститися Спайдермену за те, що його життя дало тріщину. Як завжди, під загрозою світобудову. Як раптом з паралельного світу з'являється кохана Майлза - лукава панк-рокерка і за сумісництвом Жінка-павук Гвен Стейсі (Хейлі Стайнфелд). Коротше, Мультивсесвіт потрібно рятувати і для цього є спеціальний елітний загін різномастих людей-павуків.

Вийшов п'ять років тому "Людина-павук: навколо Всесвіту" став, без перебільшення, бомбою, який порвав і прокат, і зібрав цілий оберемок престижних призів (включаючи Оскар за"кращий фільм"). І було за що - аніматори, ведені дуетом сценаристів-продюсерів Філа Лорда і Крістофера Міллера, створили практичні ідеальну коміксну екранізацію (благо анімаційний формат це дозволяв зробити набагато краще кіноформату).

Людина-павук
Майлз Моралес і Гвей Стейсі в мультфільмі "Людина-павук: через Всесвіт" / Sony Pictures

Тому фанати чекали сиквела з величезним нетерпінням. І він не підвів. Попри те, що бригада режисерів повністю змінилася, контроль Лорда і Міллера не ослаб. І на глядача практично з найперших хвилин валиться лавина жартів, відсилань, оммажів, "пасхалок" (укупі зі знущанням з коміксних канонів). Але найсильніша сторона сиквела-це візуал. Такий божевільної і психоделічної мультиплікації на великому екрані важко пригадати. Причому кожен раз, коли здивований глядач вигукне - "все, красивіше/божевільніше бути не може", аніматори тут же видають новий фінт, ще складніше і цікавіше.

"Крізь Всесвіт" не завжди добре тримає динаміку між сюжетом і візуалом, але погляд відірвати від екрана практично неможливо. А вже яке роздолля тут буде коміксним гікам. Їм показали на екрані, здається, всі можливі нині варіації Людини-Павука - аж до самих божевільних.

Підсумовуючи - "Людина-павук: крізь Всесвіт" поки головний претендент на анімаційний Оскар в нинішньому році. Мультфільм догодить і фанатам, і пересічним глядачем, які скучили за яскравим і дотепним видовищем в кіно - але неодмінно в IMAX або в 3D.

Дивіться на відео трейлер "Людина-павук: крізь Всесвіт":

Вас можуть зацікавити такі тексти:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти