StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Які фільми жахів засновані на реальних подіях: найстрашніші життєві хорори

22 березня 2024, 15:08
У цих 5 жахливих фільмах, натхнених реальними подіями, деталі можуть бути змінені для досягнення кінематографічного ефекту.
Фільми жахів, які трапилися в житті
Фільми жахів, які трапилися в житті / Колаж Главред, скріншот YouTube

Якщо вам дуже страшно під час перегляду фільму жахів, то щоб заспокоїться, ви, ймовірно, повторювали собі під ніс фразу, що це просто кіно. Але що відбувається, коли фільм - це не просто фільм? Що, якщо те, що ви дивитеся, - це жах, який справді трапився в житті?

Можливо, ви потім спробуєте сказати собі, що в Голлівуді фраза "заснована на реальних подіях" часто означає, що режисер узяв маленьке зернятко правди та "розігрівав його в мікрохвильовій печі", доки воно не перетворилося на шматок кінематографічного попкорну, далекого від реальної реальності.

Але хоча це припущення зазвичай правильне, проте це не завжди так. У цих 5 жахливих фільмах, натхненних реальними подіями, деталі можуть бути змінені для досягнення кінематографічного ефекту, але історії залишаються досить близькими до реальних подій.

1. Зодіак 2007

Той, у кого є швидкоплинний інтерес до справжніх злочинів, знайомий із Зодіаком-вбивцею, який тероризував Сан-Франциско серією досі нерозкритих убивств у 1960-х роках. Але шедевр Девіда Фінчера, який моторошить душу, присвячений не стільки вбивствам (хоча деякі з них він відтворює з жахливими подробицями), скільки кролячій норі, яку вбивця відкрив за допомогою загадок, що зводять з розуму, і закодованих повідомлень, які він поширив через пресу.

2. Закляття 2013

Ед і Лоррейн Воррени були маловідомими дослідниками паранормальних явищ до того, як режисер Джеймс Ван вирішив перетворити їхню найвідомішу справу на фільм про будинок з привидами і зробив їх, мабуть, найвідомішими мисливцями за привидами у світі.

Так званий "Заклинальний всесвіт" тепер розвивався в кількох напрямках, включно з фільмами про Аннабель. Але перший фільм черпає натхнення безпосередньо з розповіді Ворренів про розслідування надприродної активності в фермерському будинку в Род-Айленді, який руйнується, ще 1971 року.

3. експеримент "Покора" 2012 року

Інцидент, який надихнув на створення цього інді-трилера, не закінчився смертю або кровопролиттям, але, тим не менш, він викликає глибоку тривогу. Фільм Крейга Зобеля "Експеримент "Покора", в якому за вказівкою голосу з телефонної слухавки співробітники фаст-фуду затримують, роздягають, обшукують і ґвалтують юну продавщицю гамбургерів, заснований на реальних подіях. Саме так - у множині.

4. відкрита вода 2007

Здається, це один із тих сценаріїв, які ваша підсвідомість завжди генерує в той самий момент, коли ви ще не засинаєте: хіба не було б абсолютно відстійно зайнятися підводним плаванням і опинитися наодинці посеред океану? Американці Том і Ейлін Лонерган пережили цей кошмар 1998 року, коли човен, що доставляв туристів досліджувати Великий Бар'єрний риф, випадково пішов без них. Упс! Як довго вони насправді "прожили", незрозуміло - їхні тіла так і не були знайдені. Але у режисера Кріса Кентіса є уявлення про те, що з ними сталося, і йдеться про орду голодних акул. Кентіс знімав кіно в реальному океані з використанням справжніх акул.

5. Шість демонів Емілі Роуз

В ультрарелігійних колах екзорцизм, звісно, цілком реальна і не застаріла практика - навіть "Екзорцист" багато в чому ґрунтувався на реальній події, - але "Шість демонів Емілі Роуз" більш конкретний. 1975 року в молодої німкені на ім'я Аннеліз Мішель почалися судоми і галюцинації. За наполяганням її батьків-католиків два місцеві священики ініціювали десятки обрядів вигнання нечистої сили, поки вона врешті-решт не померла від недоїдання. Потім її батькам було пред'явлено звинувачення у вбивстві з необережності.

Режисер Скотт Дерріксон поєднує ці факти з щедрою домішкою художньої літератури, створюючи цікаву суміш психологічного трилера, демонічного жаху та судової драми.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти