StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Хаос в хатині дядька Тома: рецензія на фільм "Місія нездійсненна: Розплата. Частина перша"

10 липня 2023, 21:02оновлено 10 липня 2023, 21:37
В український прокат вийшла довгоочікувана новинка - нова, вже сьома за рахунком частина легендарної шпигунської франшизи Тома Круза" Місія нездійсненна".
Місія Нездійсненна
Тому Круз і Хейлі Етвелл у фільмі "Місія нездійсненна" / Paramount Pictures

Непереможний агент Ітан Хант (Том Круз), як завжди, перебуває в бігу після попередньої неможливої місії і тужить за прекрасною британською ексшпигункою Ільзою Фауст (Ребекка Фергюсон). Раптом на нього вкотре виходить американська розвідка і пропонує чергову самогубну місію - допомогти знайти золотий ключ від таємничого суперзброї. Зібравши свою стару команду - в тому числі Лютера (Вінг Реймс) і Бенджі (Саймон Пегг) Круз відправляється на пошуки - а на хвіст йому сідають розвідки всього світу, терористи і чарівна злодійка Грейс (Хейлі Етвелл).

Франшиза "Місія нездійсненна" за нинішніх часів - штука унікальна. Почавшись в середині 90-х як ремейк однойменного напівзабутого серіалу вона в 2020-ті піднялася (завдяки енергії і харизмі головного актора і продюсера Тома Круза) на вершину світового кіношпигунства. Плюс інші конкуренти відстали - "борніана" тихо сконала ще в середині 2010-х, а "бондіана" довго бігла, впала в кризу і готується до чергового перезапуску.

Круз же, вчасно перезапустивши франшизу ще в 2011-му веселим і майже мультяшним фільмом "Протокол: Фантом" весь час був більш-менш на плаву. А з п'ятої частини, "Нації ізгоїв", залучив працювати свого вірного напарника Крістофера Маккуорі (разом вони зробили кілька дуже вдалих фільмів - в тому числі "Грань майбутнього" і першого "Джека Річера"). Ну і головна родзинка - максимально божевільні трюки, які Круз любить виконувати сам (і з мінімумом комп'ютерної графіки).

Місія Нездійсненна
Тому Круз у фільмі "Місія нездійсненна" / Paramount Pictures

Сьома частина зроблена за тими ж лекалами, що і попередні частини. Хант з командою скаче по різних туристично-мальовничих місцях - паралельно борючись з негідниками, в самому прямому сенсі змінюючи маски на обличчі, обливаючись кров'ю і всіляко ризикуючи своєю шкурою. Та так, що дух захоплює регулярно.

І, що особливо цікаво, що персонаж Круза з дамами поводиться практично як середньовічний лицар - чисто платонічно, а не цинічно ступає по уламках дівочих сердець (як той же Бонд).

Підсумовуючи - Том Круз не підвів фанатів і видав видовище, яке в нинішньому кінематографі ніхто, крім нього і його команди, не здатний зробити. І тому кіно строго рекомендується всім фанатам актора, яскравих бойовиків, заплутаних шпигунських фільмів і звичайним глядачам мультиплексів у вихідний день.

P. S. А вступна сцена кіно точно зігріє злою радістю серця українців.

Дивіться на відео трейлер фільму " Місія нездійсненна: Розплата. Частина перша":

Вас можуть зацікавити такі новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти