StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

"Бути до останніх днів творцем": рецензія на фільм "Творець"

1 жовтня 2023, 13:55
В українському прокаті йде новий і досить цікавий науково-фантастичний фільм "Творець" від режисера "Бунтар-один" - з Джоном Девідом Вашингтоном.
Творець
Джон Девід Вашингтон у фільмі "Творець" / 20th Century Studios

Середина XXI століття. Повстання розумних машин завершилося успіхом - і весь світ охоплений війною між Західною коаліцією і коаліцією Азіатською (в якій роботи і влаштувалися). Сержант Тейлор (Джон Девід Вашингтон) провалює суперсекретну місію по впровадженню в стан ворогів і зупиняється за пів кроку від їх таємничого лідера Нірмати. І має при цьому особисту трагедію - під час вибуху гине його вагітна дружина Майя (Джемма Чан). Через кілька років на нього виходять представники американської вояччини генерал Ендрюс (Ральф Айнесон) та полковник Хауелл (Елісон Дженні) і пропонують самогубну місію - мовляв, у ворогів з'явилася якась суперзброя (причому жива), яку потрібно знищити. Ну і так - дружина Тейлора нібито жива і її можна врятувати. Небезпечні пригоди починаються.

"Творець" - досить цікавий приклад фільму, в якому оригінальних ідей дуже мало, але на запозичених автори не паразитують, а нарізають їх за своїм рецептом в досить таки цікавий салат. Тут видно впливи купи легендарного кіно - від "Блейдраннера" через "Апокаліпсис сьогодні" до "Зоряних воєн" з "Аватаром". Але режисер Едвардс (до речі, зняв на сьогоднішній день чи не найцікавіший фільм для "ЗВ" часів діснеївського панування - "Ізгой:один") явно знає, чого хоче і розуміє, як цю мішанину цікаво показати. І це не кажучи про те, що у фільму досить скромний як для фантастичного бойовика бюджет - 80 млн доларів, але візуально виглядає він нітрохи не гірше останніх фільмів Marvel.
Вгадали і з кастингом. На Вашингтоні роль спецназівця-ветерана з трагічною долею сидить як треба. Оскарівська лауреатка Дженні дуже гарна в ролі лиходійської полковниці (хоча її роль могла б бути і ширше). Приємно було побачити в ролі благородного роботичного полководця Кена Ватанабе (в останні десятиліття він якось пропав з голлівудських радарів).

Творець

Єдине - Едвардсу не дуже дається лірична лінія (хоча у фільмі і всього кілька епізодів, де він намагається розжалобити глядача і видавить з нього сльозу).

Підсумовуючи - такого стильного і недурного фантастичного бойовика на екранах не було давно. Тому він і рекомендується до перегляду. Кіномани оцінять масу відсилань до жанрової класики, а звичайні глядачі отримають прекрасне і динамічне видовище.

Дивіться на відео трейлер фільму "творець":

Вас можуть зацікавити такі тексти:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти