StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Коли Сірко зірвався з ланцюга: рецензія на фільм "Кудлаті перці"

17 серпня 2023, 13:15
В український прокат вийшла нова комедія рідкісної непристойності-фільм про собак "Кудлаті перці".
1692266751-7144.jpg
кадр з х /ф "Кудлаті перці" / Universal Pictures

В американській глушині посеред лісу живе класичний реднек Даг (Вілл Форте) - алкоголік, придурок і нехлюй. Від однієї з колишніх подруг у нього залишився симпатичний двортер'єр Реджі (озвучка - Вілл Феррелл), якого той всіляко третирує і намагається від нього позбутися. Але пес вперто знаходить дорогу додому. І коли Реджі ненароком розбиває улюблений бонг Дага, той лютіє і завозить бідну собаку за багато кілометрів від будинку. Реджі швидко зводить знайомство з іншими дворнягами - психованим живчиком Вжиком (озвучка - Джеймі Фокс), флегматичним психотерапсом Лютим (озвучка - Ренделл Парк), і красунею-нюхачкою Меггі (озвучка - Айла Фішер). І ті швидко підбивають його знайти Дага і влаштувати тому жорстоке покарання.

В останнє десятиліття вульгарна і непристойна комедія - колись мало не не основний в Голлівуді гумористичний жанр, переживала дуже непрості часи. Завжди балансуючи на тонкій межі між guilty pleasure і F@cking shame, колись вони збирали мільйони в прокатах і мільйони глядачів в кінозалах (або відмінно продавалися на DVD). Але в 2010-х все це поступово зникло, а титани сортирного-генітального гумору або змінили вектор роботи (на кшталт братів Фарреллі) або більш-менш зникли з поля зору як брати Уейанс. І тільки зрідка в широкий прокат потрапляли проекти, зроблені в такому стилі (за типом мультфільму "Повний расковбас" або комедії "Хороші хлопчики").

Тим цінніше побачити на екранах "Бродяг". Буквально з перших же сцен автори повністю б'ють по газах і демонструють, що святого для них немає нічого - і вона має намір познущатися над сиропними фільмами про тварин (скажімо, на кшталт "Бетховена" або "Собачого життя"). А вже з вигадкою і безсоромністю у авторів "Бродяг" все в повному порядку.

1692266752-7757.jpg

Ще потрібно в черговий раз відзначити українських локалізаторів - вони провели прекрасну роботу над жартами з оригіналу (реднековський говорок Реджі добре переданий нашим рідним суржиком). У тому числі виявилося прекрасною ідеєю покликати на озвучку двох головних ролей зірок серіалу "Спіймати Кайдаша" - Григорія Бакланова і Тараса Цимбалюка.

Підсумовуючи - всім, хто скучив за непристойностями на великому екрані, всім, хто хоче погигикати над вульгарностями, "Бродяги" строго рекомендується. Таке кіно - товар нині штучний.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти