StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Ay, mi morena de mi corazón: рецензія на фільм "Синій жук"

20 серпня 2023, 20:47оновлено 20 серпня 2023, 21:53
В українському кінопрокаті вийшов новий супергеройський фільм "Синій Жук" - чергова частина розширеного кіновсесвіту DC Comics.
Синій жук
кадр з х/ф "Синій жук" / Warner Bros Pictures

У Великий Приморський мегаполіс Палмера-Сіті повертається після навчання юний красень в ореолі смоляних кучерів Хайме (Шоло Марідуенья). Він представник великої і дружної сім'ї Рейес, які натурально збирали останні дайми, щоб відучити його в коледжі. Але зараз у сім'ї великі грошові проблеми - можуть навіть позбутися будинку - і йому доводиться разом з молодшою сестрою, уїдливою Міларго (Белісса Ескобедо) йти в прислугу до місцевих багатіїв-сімейства Корд. Їх матріарх Вікторія (Сьюзен Сарандон) рулить потужною і високотехнологічною корпорацією (з упором на виробництво зброї) - і, природно, крутить всякі брудні справи. А це дуже не подобається її племінниці і спадкоємиці Пенні (Бруно Маркензіні). Вона краде з лабораторій тітоньки прототип неймовірно потужного бойового екзоскелета під назвою Скарабей. І віддає його в руки підвернувся під руки Хайме. Загалом, час для пригод.

Голлівудська фабрика мрій - виробництво досить громіздке і неповоротке, де випуск фільмів запускається багато заздалегідь і ставиться в план на багато років вперед. Природно, чаша ця не минула і супергеройський напрямок. В останні пару років увага глядачів (а, відповідно, і збори) до такого роду фільмів падали і продовжують падати, але студії (і DC, і їх одвічні конкуренції з Marvel) вже вклали сотні мільйонів в нові фільми. І не можуть скасувати процес їх випуску.

Ось і виходить, що у DC буквально в червні вийшов багатостраждальний "Флеш" (і провалився з гучним тріском - хоч і не цілком заслужено). А ось тепер виходить "Синій жук". І право слово, шкода, що його випустили в той момент, коли інтерес до жанру супергероїки на спаді.

Ay, mi morena de mi corazón: рецензія на фільм 'Синій жук'

Кіно вийшло живе, сухорляве, цікаве - хоч і зроблене з уже відомих матеріалів. Тут і сімейна мелодрама, і трошки ситком, і вісімдесятницький бойовик, і, врешті-решт, хороший коміксовий origin Синього жука (прямо скажемо, не найвідомішого з героїв DC). Марідуенья дуже хороший в головній ролі, але ковдру при цьому не тягне тільки на себе. Прекрасно грають і Сарандон (такої чарівної лиходійки в кінокоміксах не було давно), і Адріана Барраса (в ролі бабусі головного героя). Обидві, що називається, крадуть фільм при першій нагоді. Втім і інші з акторського ансамблю не відстають. Плюс латиноамериканський сеттинг і декорації ще досить свіжий для кіно (на відміну від Готема і Метрополіса, скажімо) і незвичний.

Підсумовуючи, скажімо - "Синій жук" вийшов напрочуд хорошою роботою, яка повинна порадіти і фанатам коміксів, і просто любителям похрумтіти попкорном в кінозалі під гарне видовище.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти