StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Може перетворитись на отруту: лікар розповів, скільки сала можна їсти на день

24 січня 2024, 11:59оновлено 26 січня, 21:01
2435
Главред з'ясував, чому традиційне українське сало може стати небезпечним для вашого здоров'я та, що буде якщо вживати цей продукт кожного дня.
Може перетворитись на отруту: лікар розповів, скільки сала можна їсти на день
Чому сало може перетворитись на отруту - скільки можна їсти сала / Колаж Главред, фото: скріншот із відео, pexels

Сало - традиційний продукт української кухні, має велику кількість корисних речовин, які можуть приносити певні користі для здоров'я. Однак, що буде, якщо їсти сало кожного для та при якій умові воно може стати отруйним?

Чому сало корисне?

Сало містить велику кількість корисних речовин, які можуть приносити певні користі для здоров'я:

  • Вітаміни: сало є джерелом вітамінів A, D, та E, які необхідні для здоров'я шкіри, зіру та імунної системи.
  • Омега-3 жирні кислоти: в салі є омега-3 жирні кислоти, які корисні для здоров'я серця та судин, знижують ризик розвитку серцево-судинних захворювань та запалення.
  • Енергія: сало містить велику кількість калорій, що може бути корисним для забезпечення енергії, особливо в умовах холодного клімату.
  • Антиоксиданти: сало містить антиоксиданти, які допомагають боротися з вільними радикалами та запобігають появі певних захворювань.
  • Тваринні білки: в салі є тваринні білки, які важливі для побудови та відновлення тканин організму.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, з чим варто їсти сало, рекомендуємо наш матеріал: Буде нарозхват: 5 хитрих ідей, як найкраще їсти сало.

відео дня

Проте варто пам'ятати, що сало містить велику кількість насичених жирів, тому його вживання повинно бути обмеженим для людей з високим рівнем холестерину та інших захворювань серця.

Скільки сала можна їсти на добу

За словами лікаря Юрія Габорця сало має чимало корисних властивостей, однак не варто забувати про те, що корисним може бути все, якщо споживати в міру. Про це він розповів у своєму Тik Tok.

Лікар зазначив: "Безпечно вживати порцію до 50 грамів сала з часником на день. Звичайно, якщо немає каменів у жовчному міхурі. Останнє є протипоказанням до вживання сала".

Крім того, за його словами, найкращим часом для вживання продукту є обід. Жир із сала допоможе легеням, зменшить запалення в стінках кишечника і допоможе запобігти раку.

Дивіться відео про те, що буде, якщо їсти сало кожного дня:

У якому вигляді сало перетворюється на отруту

Сало, особливо при його неправильному зберіганні або обробці, може перетворитися на канцерогенний продукт. Це може статися через процес окислення жирів у салі, який відбувається під впливом високих температур, світла або довготривалого зберігання.

Такий окислений жир може містити високі рівні перекисів, які відомі своєю здатністю сприяти утворенню радикалів та підвищеному ризику розвитку ракових захворювань. Щоб уникнути цього, важливо зберігати сало в холодильнику при низькій температурі та уникати тривалого термічного оброблення при його приготуванні.

"Можна їсти кілька шматочків смаженого на сковороді або на грилі сала п'ять разів на тиждень", - підсумував лікар.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти