StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Смак вразить всіх: як засолити скумбрію у домашніх умовах

16 січня 2024, 16:25
1295
Засолити скумбрію легко та смачно - дізнайтесь у матеріалі Главреду неймовірні рецепти приготування риби.
Смак вразить всіх: як засолити скумбрію у домашніх умовах
Як приготувати скумбрію / колаж: Главред, скріншот: відео Youtube

Як засолити скумбрію, щоб рідні та гості були задоволені - існують багато рецептів, однак варто знати всі тонкощі страви. Це дуже популярна страва на українському столі, однак є важливі нюанси, які зроблять скумбрію ніжною та соковитою.

Досвідчена господиня у своєму Youtube-каналі розповіла про тонкощі засолювання скумбрії. Юлія наголосила, що для кращого результату варто обрати заморожену скумбрію.

Як засолити скумбрію класичний рецепт

Скумбрію солити можна шматочками та використати "сухий" або "мокрий" спосіб. Для початку заморожену рибу потрібно розморозити, щоб зайва вода зійшла. Засолити рибу можна із водою, і без.

Для "мокрого" способу необхідно взяти півтора літра холодної води і додати склянку солі, 1/2 склянки оцту, 1/2 склянки цукру - все це ретельно розмішати до повного розчинення.

Дві скумбрії треба нарізати шматочками завширшки 3 см, а потім викласти у розсіл. Все це необхідно залишити на 3-4 години під гніт. Потім варто злити маринад, додати туди порізану кільцями цибулю, декілька лаврових листочків, чорний перець (горошок) і залити олією. Після цього потрібно витримати рибу ще 12 годин і готово.

Для "сухого" методу потрібно приготувати дві скумбрії та порізати її шматочками. Однак, якщо риба мокра, краще промокнути її паперовими рушниками. Для спецій варто взяти столову ложку солі, 1/2 столової ложки цукру, приправа до риби за смаком. Все це ретельно перемішати та щільно вкласти у банку - відправити у холодильнику на 24 години і можна смакувати.

Як засолити скумбрію в розсолі

Смачна скумбрія засолена в розсолі буде смачною знахідкою для господинь, адже приготувати її дуже легко і швидко. Щоб при засолюванні скумбрії не виникло проблем, варто обирати рибу не менше 300 грамів, бо менші можуть вийти сухими. Ідеально підійде свіжа або свіжоморожена скумбрія.

  • Для початку необхідно очистити рибу - видалити нутрощі.
  • Для приготування розсолу потрібно: закип'ятити воду, додати туди сіль, цукор, перець горошком і лавровий лист. Після розчинення інгредієнтів, потрібно охолодити маринад.
  • Скумбрію потрібно викласти спиною вниз, щоб вона вся була в розсолі. Через п'ять годин потрібно поставити каструлю до холодильника.
  • У холодильнику риба має маринуватись ще дві доби. В кінці засолювання потрібно перевернути скумбрію животом вниз на 2 години і можна подавати до столу.

Дивіться відео, як засолити скумбрію:

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти