StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Ніколи не купуйте це печиво: лікар попередила про небезпеку

24 січня 2024, 18:10оновлено 26 січня, 21:08
4539
Главред з'ясував, як правильно обрати смачне та якісне печиво в магазині і на які 5 правил слід звернути увагу під час покупки цих солодощів.
Ніколи не купуйте це печиво: лікар попередила про небезпеку
Як правильно обрати печиво - чому печиво може бути небезпечним / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Печиво — це популярна солодка страва, яка виробляється з різних видів тіста та може містити різні начинки, такі як шоколад, фрукти, горіхи або цукати. Воно може бути виготовлене як в домашніх умовах, так і масово вироблятися на пекарнях чи заводах. Печиво може бути різних форм, розмірів та смакових варіацій, що робить його популярним десертом у багатьох культурах світу. Однак не всі знають про те, як правильно обрати якісне і смачне печиво.

Як правильно обрати печиво - загальні поради

Коли ви обираєте печиво в магазині, ось кілька кроків, які можуть допомогти вам вибрати якісний продукт:

  • Перевірте склад продукту: подивіться на етикетці, який склад має печиво. Приділіть увагу кількості цукру, жирів, консервантів та інших добавок. Вибирайте печиво з меншою кількістю штучних компонентів.
  • Зверніть увагу на териін придатності: переконайтеся, що термін придатності продукту ще не минув.
  • Перевірте упаковку: Упаковка повинна бути цілісною та не пошкодженою. Уникайте покупки продуктів з пошкодженою упаковкою, оскільки це може свідчити про недоліки в зберіганні або транспортуванні.
  • Дивіться на вигляд печива: приділіть увагу вигляду печива. Воно повинне мати приємний колір і апетитний вигляд. Уникайте продуктів з ознаками зеленіння, плісняви або інших ознак псування.
  • Пошук сертифікатів якості: деякі виробники можуть мати сертифікати якості або відзнаки, які свідчать про високу якість їхніх продуктів.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, як вибрати продукти до святкового столу, рекомендуємо наш матеріал: Якісна риба виглядає так: як вибрати оселедець.

Чи може печиво бути небезпечним

Дієтолог Софія Шпак в ефірі "Сніданку з 1+1" зазначила, що печиво дійсно може бути небезпечним через велике навантаження на органи шлунково-кишкового тракту. Лікар також рекомендує не зловживати вживанням печива, а їсти його в міру.

"Зловживання печивом може створювати значне навантаження на шлунково-кишковий тракт і сприяти нестабільності нервової системи", - зауважує дієтолог Софія Шпак.

Водночас Костянтин Грубич зазначив, що найбільша небезпека, яка міститься в складі печива - це трансжири.

Дивіться відео про те, як правильно обрати печиво:

"Їх використовують для того, щоб, по перше, здешевити виробництво і збільшити термін придатності продукту різних продуктів, не лише печива", - вказує ведучий.

Він зазначає, що чим дешевше печиво, тим більша небезпека, що у його виробництві використана пальмова олія або різні такі інгредієнти, які ведуть до утворення трансжирів.

"Тож економити на здоров'ї не варто. І моя чи не найголовніша порада - читайте склад печива. І чим менший цей список, тим краще", - резюмував Костянтин Грубич.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти