StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Не тільки кава: експерти назвали популярний напій, що псує якість сну

15 березня 2024, 14:06
Відмова від кофеїну - один з найстаріших методів, коли мова йде про міцний сон, але, виявляється, є ще один напій, від якого слід триматися подалі перед сном.
Не тільки кава: експерти назвали популярний напій, що псує якість сну
Що впливає на якість сну - які напої негативно діють на сон / Колаж Главред, фото: УНІАН, ua.depositphotos.com

Деякі поради щодо сну очевидні - наприклад, триматися подалі від цифрових пристроїв і читати перед сном. Тим часом деякі експерти стверджують, що вживання ківі перед сном або відкрите вікно може допомогти вам швидше заснути, повідомляє Mirror.

Без сумніву, є й інші менш очевидні речі, про які ви могли не подумати. Ви можете відчувати сильну сонливість після пінти пива або келиха вина, але виявляється, що алкоголь також може погіршити ваш нічний сон.

Експерти зі сну виявили потенційні причини безсоння, і одна з них пов'язана зі звичками вживання алкоголю та нікотину.

відео дня

"Хоча алкоголь часто допомагає швидше заснути, вживання його перед сном може спричинити фрагментарний сон і бути причиною частих прокидань протягом ночі", - додають аналітики.

Наголошується, що вживання алкоголю протягом чотирьох годин перед сном може негативно вплинути на безперервність і тривалість сну.

"Якщо у вас виникають проблеми із засинанням після вечірньої випивки, постарайтеся випити останню чарку приблизно за чотири години до сну, щоб ваш організм мав достатньо часу для перетравлення та метаболізму алкоголю до того, як ви спробуєте заснути", - зазначають дослідники.

Експерти також зазначили, що вживання нікотину перед сном пов'язане з безсонням, оскільки він впливає на здатність організму засинати і засинати.

Крім того, кофеїн блокує дію аденозину - нейромедіатора, який природним чином накопичується в організмі протягом дня і сприяє засинанню. Тому рекомендується випивати останню чашку кави приблизно за 5-8 годин до сну.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти