StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як помити вікна перед Великоднем - 6 перевірених народних засобів

18 квітня 2022, 19:53
Ефективні засоби для миття вікон, які є на кожній кухні.
вікна, прибирання
Як правильно вимити вікна щоб не було розлучень на склі / Shutterstock

Приготування до Великодня - це не тільки випічка і фарбування яєць до свята, а й генеральне прибирання в квартирі. І, звичайно ж, не обходиться і без весняного миття вікон. Чим помити вікна, щоб скло блищало, розібрався Главред.

Про те, як очистити ванну від грибка, читайте в матеріалі: Як прибрати цвіль у ванній в домашніх умовах - 4 перевірених засоби.

Чим помити вікна, щоб блищали

Вікна без розводів - програма максимум підготовки до Великодніх свят. Очистити скло в домі допоможуть народні засоби, які є на кожній кухні.

відео дня

Оцет - універсальний засіб, який допоможе очистити вікна від бруду і пилу, не залишаючи розлучень. Розчин оцту (1 склянка оцту на 50 мл води) в пульверизаторі розпорошувати на вікно і протирати сухою ганчіркою або паперовим рушником.

Миючий засіб допоможе усунути забруднення і надати блиск склу. Для цього необхідно в півлітрах води перемішати чайну ложку миючого і 70 мл оцту. Спочатку вікна протирати вологою ганчіркою потім сухий.

Марганець чудово справляється із завданням. Щоб помити вікна, необхідно кристали марганцівки (2-3 ч.л) розчинити в літрі води в пульверизаторі і розпорошувати по склу, протираючи сухою ганчіркою.

Чай можна теж використовувати для миття вікон. Для цього потрібно міцний настій чаю перемішати з 3 ст.л. оцту і розпорошувати з пульверизатора, протираючи сухою ганчіркою або паперовим рушником.

Лимонна кислота відмінно бореться із забрудненнями на склі. На 1 склянку води 1 ст.л лимонної кислоти або 50 грам лимонного соку. Налити в пульверизатор і розпорошуючи, протирати вікна витирати сухою ганчіркою.

Крохмаль теж стане в нагоді в справі наведення чистоти. У літрі води розмішати 1 ст.л. крохмалю, потім нанести губкою суміш на вікна, а після висихання протерти паперовим рушником або сухою ганчіркою.

Важливо: починайте мити вікна зсередини, переміщаючись до зовнішньої частини. Скло потрібно в кінці протирати спочатку вертикально, а потім горизонтально. Слідкуйте за тим, щоб підвіконня було сухе!

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти