StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як позбутися від запаху в ванній - 5 ефективних способів

10 квітня 2022, 15:51
Як боротися з запахом вогкості і каналізації за допомогою народних засобів.
ванна, прибирання, ванна кімната
Як прибрати поганий запах у ванній / depositphotos.com/

Неприємний запах у ванній кімнаті може не тільки зіпсувати настрій з самого ранку, але і може свідчити про активне розмноження мікроорганізмів в трубах і сифонах. А це може становити небезпеку для здоров'я. Як прибрати запах каналізації у ванній і туалеті, розібрався Главред.

Про те, як очистити ванну від грибків, читайте в матеріалі: Як прибрати цвіль у ванній в домашніх умовах - 4 перевірених засоби.

Щоб затхлий запах у ванній перестав вас турбувати, необхідно дотримуватися наступних правил, які допоможуть підтримувати чистоту в туалетній кімнаті.

відео дня

Перевіряти вентиляцію

Ванна - найбільш сире місце в будинку. Щоб не допустити утворення грибків і цвілі і знизити вологість необхідно регулярно перевіряти вентиляційні ходи. Для того, щоб знизити вологість потрібно прочищати вентиляційні решітки і залишати двері відкритими. Перевірити справність вентиляції можна, приклавши до решітки аркуш паперу. Якщо він тримається - з ходами все в нормі.

Сифон

Поява неприємного запаху каналізації може бути пов'язано з тим, що в вигині сифона під раковиною накопичилася вода, яка почала застоюватися. Для того, щоб розібратися чи стався в системі зливу води збій, необхідно розібрати конструкцію опустивши патрубок сифона в воду на 4см.

Цвіль

Вогкість у ванній - ідеальне середовище для розмноження цвілі. Колонії бактерій на стінках кахлю і раковини можуть провокувати появу специфічного амбре. Для боротьби з мікроорганізмами протирайте поверхні розчином хлору. Не забувайте і про унітаз. Повторювати процедуру потрібно не менше 1 разу на тиждень.

Народні засоби від запаху каналізації

Серед найдоступніших засобів, які є на кожній кухні для прочищення труб, видалення запаху і дезінфекції відмінно підійдуть сода і оцет. Необхідно засипати в слив 2-3 ст.л соди і залити її оцтом. Потім закрити пробкою і залишити діяти приблизно на годину. Після цього ретельно промити сифон проточною водою.

Нейтралізатор запаху каналізації

Хімічні засоби - найбільш сильна артилерія в боротьбі з різким запахом і засмітилися сливами. Їх потрібно залити в зливні отвори ванни або раковини і залишити не менше ніж на 8-10 годин. Найкраще це робити на ніч. Після чого промити зливи водою.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти