StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

5 порад, які допоможуть швидко висушити одяг

9 квітня 2022, 19:09
Прості лайфхаки допоможуть значно скоротити час висихання.
сушка, білизна, праска
Як швидко висушити одяг / depositphotos.com/

Ситуацій, в яких необхідно швидко висушити речі буває чимало. Пролили рідину на улюблені джинси, дитина витер руки об нову кофту, в гостях пролили сік на улюблену сукню – такі побутові ситуації зустрічаються часто-густо. Главред розібрався, як можна швидко підсушити мокрі речі.

Про те, що можна використовувати замість порошку, читайте в матеріалі: Чим замінити пральний порошок: 4 засоби, які є в кожному будинку.

Доступ повітря

відео дня

Розвішувати речі, необхідно таким чином, щоб тканина не злипалася. Повітряний прошарок дозволить одязі висихати швидше. Футболки, штани, светри та сукні потрібно розправляти знизу.

Менше складок

Відразу після прання в пральній машині потрібно дістати білизну і різко струсити його до хлопку. Це допоможе розправити тканини і уникнути появи складок. Розвішуючи одяг, залишайте більше простору, забезпечуючи доступ повітря.

Рушник

Швидше висохнути одязі допоможе звичайне махровий рушник. Для цього необхідно розкласти чисту річ на рушник, скачати його в рулон і віджати. Воно візьме на себе частину вологи. Потім речі можна сушити природним шляхом або прикластися до них праскою.

Сушка повітрям

Прискорити процес висихання речі, яка знадобилася прямо зараз, можуть фен або тепловентилятор. Повісьте одяг на вішалку або спинку стільця і направте на неї потік теплого повітря з усіх боків. Прилади потрібно розташовувати на відстані не менше півметра.

Праска

Щоб висушити одяг таким чином, необхідно покласти на прасувальну дошку рушник і пройтися праскою по виробу з виворітного боку. А ще краще зверху покласти тонку бавовняну тканину, яка візьме на себе ще більше вологи. Після цього потрібно повісити річ на спинку стільця або вішалку і через 10 хвилин пропрасувати її знову.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти