StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Це категорично не можна зберігати в морозилці: експерти назвали ТОП-5 продуктів

4 грудня 2023, 09:29оновлено 5 грудня 2023, 14:18
2589
Експерти стверджують, що зберігання певних продуктів у морозильній камері може погіршити термін служби приладу, заміна якого обійдеться дуже дорого.
Це категорично не можна зберігати в морозилці: експерти назвали ТОП-5 продуктів
Що не можна зберігати в морозильній камері - ТОП-5 продуктів / Колаж Главред, фото: ua.depositphotos.com

Заміна морозильних камер коштує дорого, тому не зберігати в них продукти, наприклад, яйця, може призвести до їх пошкодження та дорогого ремонту.

Експерти RGB Direc поділилися своїми знаннями про те, що не можна класти в морозильну камеру, щоб продовжити термін її служби - від консервів до яєць у шкаралупі і навіть певних фруктів та овочів, пише Mirror.

Консерви

На першому місці - консерви. Експерти закликають людей "ніколи не заморожувати консерви в оригінальних бляшанках", оскільки вміст консервів замерзає і розширюється, що може призвести до розриву бляшанок. Це може призвести до забруднення харчових продуктів і брудного прибирання. Якщо у вас є консерви, які ви хочете заморозити, "перекладіть їх у контейнер, придатний для заморожування".

відео дня

Якщо вам цікаво дізнатись більше, про те як правильно доглядати за вашою морозильною камерою. рекомендуємо наш матеріал: Що робити, якщо намерзає лід в морозилці: допоможе один копійчаний засіб.

Яйця в шкаралупі

Заморожування яєць у шкаралупі може призвести до того, що рідина всередині розшириться і розтріскає шкаралупу, що ускладнить їх використання. "Якщо ви хочете заморозити яйця, краще розбити їх, збити і зберігати яєчну суміш у герметичному контейнері", - радять експерти.

Фрукти та овочі з високим вмістом води

Такі продукти, як салат, огірки та кавун, можуть "стати кашоподібними і втратити свою текстуру", якщо їх заморозити через високий вміст води. Хоча після заморожування їх все ще можна використовувати в кулінарії, "вони не збережуть своєї первісної хрусткої скоринки".

Молочні продукти

Молочні продукти, такі як молоко та йогурт, при заморожуванні можуть розшаровуватися і набувати "небажаної текстури". Заморожування може змінити структуру цих продуктів, що робить їх менш привабливими при розморожуванні. Однак вони додали: "Тверді сири, такі як чеддер і пармезан, можна успішно заморожувати".

Продукти у скляній тарі

Людей закликають "з обережністю ставити скляні контейнери в морозильну камеру", оскільки розширення і стиснення, викликані зміною температури, можуть призвести до того, що скляні контейнери потріскаються або розбидуться. Якщо вам потрібно заморозити їжу в склі, вони радять використовувати "безпечні для морозильної камери скляні контейнери", призначені для цієї мети, залишаючи трохи місця для розширення.

Щоб зберегти морозильну камеру здоровою довше, експерти RGB Directs радять "зберігати морозильну камеру в добре провітрюваному приміщенні" і підтримувати в ній належну температуру. А також правильно її розмістити. Вони радять: "Розміщуйте морозильну камеру в прохолодному, добре провітрюваному приміщенні, подалі від джерел тепла, таких як духовки, плити та прямі сонячні промені".

Вони також радять, щоб навколо морозильної камери було "достатньо місця" для належного потоку повітря, і завжди уникати переповнення морозильної камери продуктами.

Ще одна порада - підтримувати в морозильній камері "рекомендовану температуру", яка зазвичай становить близько -18°C.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти