StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Що робити, якщо під час прання з машинки пішла піна: як врятувати ситуацію і ліквідувати наслідки

19 жовтня 2022, 16:47
Якщо додати забагато порошку у пральну машину, це може не лише залишити розводи на одязі, а й створити багато піни, яка може викликати коротке замикання.
Стирка, стиральная машинка, стиральный порошок
Що робити, якщо додали забагато порошку у пральну машину/ ua.depositphotos.com

Багато господинь хоч іноді стикалися з ситуацією, коли речі після прання все одно не достатньо чисті. У цей момент голову починали заполоняти різноманітні думки, наприклад, чи не замало ми поклали прального порошку у машинку? Проте не завжди справа у порошку, і з його кількістю варто бути обережними, адже це саме той випадок, коли кількість не обов’язково означає якість.

Раніше Главред розповідав, скільки порошку потрібно засипати у пральну машину, зважаючи на кількість речей, і яка ідеальна пропорція миючого засобу при пранні. Зазвичай саме таких правил і варто дотримуватися. Проте є дві ситуації, у яких потрібно сипати більше порошку.

Коли потрібно сипати більше прального порошку

1. Якщо у крані жорстка вода. Речі легше випрати у м’якій воді, а от у жорсткій, яка містить багато солей кальцію і магнію, забруднення очищатимуться важче. Тому може знадобитися сипати більше прального порошку. Можна скористатися пропорцією 150 г порошку на 5 кг речей. Проте у цьому випадку замість більшої кількості миючого засобу можна просто додавати під час прання пом’якшувач для води – це буде корисним також і для машинки, яка з жорсткою водою теж "не дружить".

відео дня

2. Якщо речі дуже сильно забруднені. У такому разі на їхнє очищення недостатньо буде стандартної кількості прального порошку, і може знадобитися "підмога". Тоді на 5 кг речей можна взяти приблизно 200 г порошку.

Проте якщо речі сильно забруднені, з плямами можна боротися й іншими способами – замочувати одяг, користуватися плямовивідниками та відбілювачами, підбирати режими прання на високих температурах (крім прання делікатних речей, які не можна піддавати впливу таких температур).

Що буде, якщо додати забагато прального порошку у машинку

Наслідків таких необачних дій може бути декілька:

1. Утворення великої кількості піни

У порошки для машинок автомат додають речовини, які "гасять" піну й не допускають її надмірного утворення. А от у "ручних" порошках таких добавок немає. Тому не бажано порошок для ручного прання сипати у пральну машинку.

Якщо у машинці утворилося багато піни, вона може "вилізти" за межі барабана, але, що гірше, ще й потрапити у місця машинки з електронікою та викликати коротке замикання. Тому з такими речами потрібно бути обережними й не допускати таких ситуацій.

Якщо ж піна уже пішла через верх, варто швидко оцінити ситуацію. У разі, якщо вона заліпила приборну панель, то варто знеструмити машинку і добре висушити її, й лише потім користуватися далі. На сушіння у найгірших випадках може піти й декілька днів.

У тому ж разі, коли все не так погано і піни ще не багато, проте вона прорвалася наверх, одразу натисніть кнопку "пауза". Далі переведіть програму на "злив", і коли з барабана зіллється вся вода й двері розблокуються, відкрийте двері. Далі дістаньте звідти весь одяг, протріть корпус від піни, закрийте двері й запустіть полоскання без речей, щоб промити барабан.

2. Утворення розводів на одязі

У порівнянні з попередньою проблемою ця, погодьтеся, лякає не так сильно. Проте й це також неприємно. Адже речі в такому випадку доведеться ще раз полоскати, щоб позбутися білих слідів від порошку, який не вимився з тканини.

3. Накопичення порошку в контейнері

Якщо сипати занадто багато порошку в машинку, його залишки можуть не вимиватися з лотка для миючих засобів. Як наслідок вони накопичуватимуться там, можуть викликати засмічення і залишатися на стінках контейнера у вигляді нальоту. Раніше Главред розповідав про головні правила, як відчистити лоток для порошка у пральній машині.

4. Неприємний запах з пральної машини

Якщо порошку достатня кількість без надлишку, то під час прання він добре виполощеться. Якщо ж його забагато, залишки осідатимуть у барабані й на деталях пральної машини. Вони стануть ідеальним місцем для розмноження бактерій, які потім створять неприємний запах.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти