StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Скільки порошку засипати у пральну машину: ідеальна пропорція, яку має знати кожна господиня

19 вересня 2022, 17:52
Відповідь на питання, скільки сипати порошку у пральну машину, залежить від кількох факторів.
Стирка, стиральная машина, стиральный порошок
Скільки порошку засипати у пральну машину/ ua.depositphotos.com

Коли ми перемо свої речі, завжди хочеться, щоб вони були ідеально чистими. І тому є спокуса засипати у пральну машину побільше порошку – за принципом "чим більше, чим краще". Проте, повірте, цей принцип тут точно не варто застосовувати. Усе має свою межу. Тому краще одразу знати, скільки порошку можна засипати у пральну машину для різної кількості білизни і не займатися самодіяльністю.

Якщо засипати у машинку занадто багато прального порошку, то це матиме свої негативні наслідки. І не тільки для вашого гаманця, якому частіше доведеться "худнути" у магазині побутової хімії, коли ви купуватимете черговий раз запаси порошку. Також на одязі можуть залишитися розводи, якщо він не зможе добре виполоскатися.

Крім цього, велика кількість порошку може засмітити контейнер, у який ви його засипатимете, а потім ще й спричинити появу неприємного запаху у машинці, адже вона під час прання може не встигнути змити усі його залишки.

відео дня

Скільки порошку засипати у пральну машину

Загалом ідеальна пропорція – це 1 столова ложка порошку на кожен кілограм речей. Проте якщо одяг занадто брудний, то цю кількість можна збільшити до 2 столових ложок.

Проте не у кожному випадку можна дотримуватися саме такої ідеальної пропорції. Адже на використання порошку впливають кілька факторів:

  • якість води,
  • особливості прання,
  • тип порошку.

Якість води. Щодо цього пункту, то потрібно зважати на те, м’яка чи жорстка вода у вашому крані. Якщо вода м’яка, то можна застосовувати стандартне дозування, про яке згадувалося вище. Проте якщо вона жорстка, то кількість порошку потрібно збільшити до 2 столових ложок.

Особливості прання. Якщо барабан машинки завантажений повністю або ви обрали режим швидкого прання, то потрібно використовувати 1,5 столових ложки порошку на кожен кілограм одягу.

Тип прального порошку. Цей фактор також грає важливу роль. Якщо порошок концентрований, то потрібно стежити за тим, щоб його кількість ні в якому разі не перевищували 2 столові ложки на 1 кг брудних речей. А в усіх інших випадках можна просто дотримуватися стандартного дозування.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти