StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як почистити лоток для порошку пральної машини: 4 найкращі способи, про які знають не всі

25 жовтня 2022, 15:59
Якщо ви у пошуку відповіді на питання, як очистити відсік для порошку у пральній машині, дотримуйтеся кількох простих правил.
Стиральная машина, стирка, лоток для порошка в стиральной машине
Як помити лоток у пральній машині/ ua.depositphotos.com, скрін

Пральна машина – незамінна річ у кожному домі, яка суттєво економить наш час. Але постійне використання призводить до її забруднення, тому потрібно не забувати регулярно стежити за чистотою самої техніки. Якщо ігнорувати цю проблему, з часом ви зіткнетеся або з неприємним запахом із барабану машинки, або з серйозними забрудненнями лотка для порошку, або з різного роду несправностями.

Лоток для миючих засобів є одним із найбільш забруднених місць пральної машини. У ньому постійно осідають залишки порошку або інших речовин, які не встигли вимитися водою під час прання. З часом вони можуть засохнути й "зацементуватися", і тоді відмити їх буде ще важче. Тому давайте розбиратися, як помити лоток у пральній машині, щоб він сяяв чистотою.

Є дві причини, чому пральний порошок погано вимивається з лотка:

відео дня
  • низькоякісний порошок – чим нижча його якість, чим більша ймовірність, що залишки не вимиються водою і просто прилипнуть до стінок контейнера;
  • слабкий напір води.

Як очистити відсік у пральній машині

Є загальні правила, яких потрібно дотримуватися під час очищення лотка у машинці:

1. Варто промивати лоток для миючих засобів не менше, ніж раз на два місяці, щоб там не накопичувалися забруднення. Пам’ятайте, що від свіжих залишків миючих засобів позбутися набагато легше, ніж від застарілих, які уже встигли серйозно засохнути.

2. Якщо у лотку накопичилися складні забруднення, або його давно не мили, потрібно замочити його у воді. Для цього дістаємо лоток з пральної машини, натиснувши на вставку посередині. Залишаємо відмокати у воді на якийсь час, а залишки порошку прибираємо ганчіркою і старою зубною щіткою.

Як відмити дуже забруднений відсік у пральній машині

Бувають випадки, коли ви вийняли лоток для миючих засобів, замочили його, помили, а забруднення все одно залишилися. Що робити у такому випадку?

Найбільш важкими забрудненнями, які можуть залишитися у лотку, є вапняний наліт, пліснява і "закам’янілий" пральний порошок. Щоб видалити вапняний наліт у лотку пральної машини, а також позбутися інших згаданих забруднень, можна скористатися придбаними у магазині засобами. У такому разі дотримуйтеся інструкції, яка вказана на упаковці.

Проте очистити сильно забруднений лоток машинки можна і народними засобами, використовуючи лише те, що точно є вдома під рукою.

1. Сода і вода

Потрібно змішати половину склянки води і половину склянки соди. Суміш залити у лоток і потім ретельно потерти ємність губкою. Далі просто добре промиваємо лоток у воді.

Як почистити лоток для порошку пральної машини: 4 найкращі способи, про які знають не всі
Сода допоможе відчистити лоток для прального порошку у машинці/ УНІАН

2. Сода і оцет

Таке поєднання допомагає позбутися різних забруднень. Так само ефективно воно впорається із завданням, якщо потрібно добре помити лоток у пральній машині.

Потрібно засипати у лоток трохи соди, а зверху залити її оцтом. Під час цієї процедури потрібно бути максимально обережними, адже дві речовини вступатимуть у реакцію і у разі потрапляння на шкіру можуть спричинити опік.

Потім контейнер потрібно добре почистити щіткою і промити у воді. Якщо з першого разу цей спосіб не спрацював, процедуру потрібно повторити.

3. Лимонна кислота

Під час використання цього способу лоток для миючих засобів навіть не доведеться витягувати з пральної машини. Потрібно засипати у нього 2-3 столові ложки порошку і запустити "холосте" прання – тобто без речей всередині. При цьому температура води повинна бути 60 градусів.

Такий спосіб допоможе очистити від залишків порошку, накипу і бруду не лише лоток для миючих засобів, а й барабан та інші доступні місця.

Як почистити лоток для порошку пральної машини: 4 найкращі способи, про які знають не всі
Лимонну кислоту можна застосовувати, щоб відмити лоток у пральній машині/ ua.depositphotos.com

4. Оцет

Потрібно налити у таз 1 літр гарячої води і додати туди 250 мл 9%-го оцту. Далі у цей розчин помістити лоток, після чого залишити його відмокати на всю ніч. Вранці вам залишиться лише вручну видалити залишки бруду, накипу і прального порошку, використовуючи губку і стару зубну щітку для важкодоступних місць.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти