StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Навіть після маслюків: як легко відмити руки від грибів

10 жовтня 2023, 12:58
Чистота рук після збору грибів важлива не тільки для збереження зовнішньої привабливості, але і для вашого здоров'я
Як відмити руки від грибів
Як відмити руки від грибів / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

Досвідчені грибники знають, наскільки важливо не тільки знайти гриби, а й правильно доглядати за своїми руками після їх збору. Адже багато видів грибів містять пігменти, які можуть залишити неприємні плями і навіть викликати алергічні реакції. Ми розповімо вам, як відмити руки від грибів, щоб зберегти чистоту і безпеку.

Чим можна відмити руки після чищення грибів?

Після того, як ви закінчите чистити гриби, першим кроком має бути видалення видимих залишків бруду та спор грибів. Для цього ідеально підходить тепла вода і мило. Промивайте руки ретельно, не забуваючи про пальці і нігті. Якщо бруд сильно прилипла, можна використовувати м'яку щітку.

Як відмити руки після збору грибів маслюків?

Гриби маслюки відомі своїми насиченими кольорами і соком, який може залишити плями на шкірі. Якщо ви збирали маслюки, рекомендується додати до звичайного мила трохи соди. Сода допоможе ефективно зняти пігментні плями і запах грибів з рук.

відео дня

Також можна використовувати звичайний пісок, який у зв'язці з миючим засобом володіє відмінними абразивними властивостями.

Як відбілити руки після грибів?

Іноді навіть після ретельної мийки залишаються невеликі плями на руках. Для їх видалення можна використовувати лимонний сік або перекис водню. Нанесіть трохи соку на плями і залиште на кілька хвилин, потім ретельно змийте. Перекис водню також добре відбілює шкіру - нанесіть невелику кількість на вологі руки і втирайте м'якими круговими рухами.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти