StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чим можна замінити крохмаль у рецептах: 5 несподіваних варіантів

13 березня 2024, 11:33оновлено 21 березня, 14:26
Що робити, якщо немає крохмалю? Цей інгредієнт легко можна замінити іншими продуктами, які є вдома – і навіть в магазин не доведеться бігти.
Торт, крохмаль, котлеты
Чим можна замінити крохмаль у рецептах/ колаж: Главред, фото: depositphotos.com/ua

Крохмаль додається у багато страв, тому може виникнути враження, нібито він незамінний і обійтися без нього не вдасться. Але не варто поспішати із висновками. Якщо ви зібралися щось готувати і раптом виявили, що у вас вдома закінчився крохмаль, не потрібно одразу бігти у магазин, адже є низка продуктів, які стануть чудовим замінником цього інгредієнту.

Радимо також прочитати наступний матеріал: Лише найуважніший знайде собаку за 9 секунд: надзвичайна оптична ілюзія

Крім цього, крохмаль доведеться заміновати також в тому разі, якщо у вас або у когось з вашої сім’ї є на нього алергія, наявна непереносимість глютену або є ризик виникнення розладів травлення. Отже, давайте розберемося, що робити якщо немає крохмалю, і який загусник можна використовувати замість крохмалю.

відео дня

1. Пшеничне борошно

У якості загущувача можна використовувати пшеничне борошно. Але крохмаль потрібно замінювати борошном у співвідношенні 1:2, щоб добитися потрібного ефекту. При цьому варто брати продукт лише вищого ґатунку.

Але в такому разі варто ще пам’ятати, що борошно зможе замінити крохмаль не у всіх стравах. Так, такий інгредієнт стане хорошим замінником у соусах, рагу і супах, але не підійде для використання у киселі, кремі та пудингу.

2. Тапіока

Тапіока – це речовина, яке виготовляють з маніоки (тропічної чагарникової вічнозеленої рослини з родини молочайних, до якої належать близько 150 видів, серед яких є як харчові, так і каучуконосні). Такий продукт буде чудовим замінником кукурудзяного крохмалю під час приготування десертів. Але, як і у випадку з пшеничним борошном, тапіоки повинно бути вдвічі більше, ніж в рецепті мало бути крохмалю.

Що таке тапіока?

Тапіока – це крохмаль, витягнутий із коренів рослини маніоки (Manihot esculenta). Цей вид походить з північного регіону та центрально-західного регіону Бразилії, але його використання розповсюдилось по всій Південній Америці. Португальські та іспанські колонізатори рослину перевезли до більшості країн Західної Індії, Африки та Азії.

Хоча тапіока є основною їжею для мільйонів людей в тропічних країнах, вона забезпечує лише вуглеводну харчову потребу і містить мало білка, вітамінів та мінералів. В інших країнах її використовують як загусник в різних харчових продуктах, пише Вікіпедія.

3. Мелене насіння льону

Воно чудово підійде для заміни крохмалю в киселі. Потрібно розвести одну столову ложку меленого насіння льону водою перед тим, як додавати у страву – це відповідатиме двом столовим ложкам кукурудзяного крохмалю.

4. Гуарова камедь

Для виготовлення такої камеді використовують гуарові боби. Така речовина добре загущує рідини. Але під час додавання цієї речовини у страви потрібно бути дуже уважними до пропорцій, адже одна ложка гуарової камеді приблизно дорівнює чотирьом ложкам крохмалю.

Що таке гуарова камедь?

Гуарова камедь (Е412) – порошок білого або жовтуватого кольору з характерним запахом. Добувають його із насіння гуарових бобів. Плід цього дерева – боби близько 15 см довжиною, які містять від 6 до 9 насінин діаметром 2-3 мм. Насіння містить до 70 % камеді (вищого полісахариду – галактоманнану).

Цю харчову добавку використовують у майонезах, молочних десертах, морозиві, кетчупі, салатних соусах, продуктах швидкого приготування, у варених ковбасах та ліверно-паштетних виробах, пише Вікіпедія.

5. Сире яйце

Під час приготування випічки або страв із м’яса, наприклад, котлет можна замість крохмалю використовувати курячі яйця. Одне яйце середнього розміру приблизно дорівнює двом столовим ложкам крохмалю.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти