StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

3 найпростіші способи, як відлякати голубів: методи, які спрацюють безвідмовно

25 квітня 2024, 02:30оновлено 1 травня, 08:09
5190
Набридливі пташки не будуть навідуватися у ваш сад або на грядки, якщо скористатися такими гуманними способами відлякування.
Голубы
Як відлякати голубів/ колаж: Главред, фото: unsplash.com

Якщо голуби постійно навідуються на ваше подвір’я, у сад або на город, і у вас не виходить віднадити їх від таких візитів, то можете скористатися кількома простими і гуманними методами, які допоможуть впоратися з цією проблемою без шкоди для птахів.

Радимо також прочитати матеріал: Потрібно знайти ковзани за 8 секунд: загадка на перевірку уважності

Голуби загалом нешкідливі, проте їхні постійні непрохані візити можуть дратувати, а крім цього послід таких птахів досить їдкий і може спричинити швидше псування садових меблів або інших речей, на які він потрапить, пише The Mirror. Крім цього, голуби можуть нападати на домашні рослини, які ростуть у вас на грядках або в саду. Тому незайвим буде знати, як налякати голубів.

відео дня

Як позбутися голубів, щоб не нашкодити їм. Fantastic Pest Control поділився чотирма швидкими та гуманними способами, як відлякати голубів від вашого дому, щоб вони не гніздувалися поблизу та не поверталися.

1. Старі компакт-диски

Потрібно розвісити у саду або біля грядок старі компакт-диски, які більше вам не потрібні. Замість них також можна використовувати інші предмети з блискучими поверхнями, наприклад, шматки фольги. Такі речі будуть виблискувати на сонці, що допоможе дезорієнтувати та відлякати птахів – вони будуть боятися летіти у ваш сад.

2. Спеції

Голуби бояться низки дуже пахучих спецій. Зокрема, цих птахів можна відлякати за допомогою кориці, чорного перцю або перцю чилі. Можна залишити тканинні мішечки з такими спеціями у саду, поклавши їх десь або розвісивши. Але спеції потрібно буде поновлювати, адже з часом вони ставатимуть не такими пахучими. Також потрібно буде замінювати мішечки після дощу.

3. Обприскування водою

Щоб відлякати голубів, їх також можна обприскати з садового шланга. Але це подіє лише у тому разі, якщо вони ще не встигнуть створити гнізда. Коли вони створять гнізда, то таке обприскування не завадить їм повернутися додому.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти