StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Навіщо класти сокиру у воду: корисна порада, про яку знає не кожен господар

28 березня 2024, 10:37
Якщо ви не знаєте, чи можна замочувати сокиру у воді і як тримати один із головних інструментів у господарстві в робочому стані, можете прочитати просту пораду.
сокира
Скільки тримати сокиру у воді та навіщо це потрібно / Скріншот YouTube

Кожен господар знає, що сокира на дачі і в гаражі - незамінна річ, і намагається тримати її в робочому стані. Деякі радять потримати сокиру у відрі з водою, щоб вона стала міцнішою. Але тоді виникає питання, як довго тримати сокиру у воді і не переборщити з цим способом. Ми більш детально розповімо вам про таку пораду.

Для чого сокиру опускають у воду

На YouTube-каналі Старьевщик розповіли про те, що сокиру раніше тримали у воді перед колінням дров. Це робилося для того, щоб топорище розмокало, розширювалося, міцніше тримало металеву частину сокири і не давало їй злетіти.

Річ у тім, що якщо сокира довго не використовується, топорище підсихає, і існує ризик зіскоку металевої частини. Коли сокира замочується, топорище трохи розбухає.

відео дня

Як довго тримати сокиру у воді

Зазвичай радять налити води стільки, щоб була покрита робоча (металева) частина. Вважається, що одного замочування має вистачити на 4-5 днів роботи.

Чи можна вдома тримати сокиру

Сокиру радять зберігати за кімнатної температури. Потрібно, щоб вологість була помірною. Не треба залишати сокиру поблизу батареї, печі чи інших нагрівачів, інакше рукоять розсохнеться. Такою сокирою краще вже не працювати, оскільки це небезпечно.

Для чого потрібні лайфхаки?

Лайфхак – (англ . life hack) – проста хитрість або корисна порада, яка допомагає вирішити будь-яку проблему. У Oxford Dictionaries Online ще в 2011 році додали слово "лайфхак" і дали йому таке визначення: стратегія або технологія, що застосовується для більш ефективного управління разовими або щоденними справами.

Лайфхаки можна частину зустріти в Інтернеті, вони публікуються як текст, інфографіка, зображення або відеоконтент. Прості поради допомагають економити час, гроші і спрощують вирішення повсякденних побутових і робочих завдань, пише Вікіпедія.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти