StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як стимулювати вироблення гормону щастя: 6 натуральних способів

27 липня 2020, 21:41
Є кілька ефективних способів підвищення природного рівня цих гормонів.
Є кілька ефективних способів підвищення природного рівня цих гормонів/Pixabay
Є кілька ефективних способів підвищення природного рівня цих гормонів/Pixabay

Настрій і почуття радості як правило залежать від гормонів. Відповідальні за ейфорію - дофамін, ендорфіни, серотонін і окситоцин.

Дофамін, ендорфін, окситоцин і серотонін - це чотири види гормонів щастя, повідомляє ресурс DoctorNDTV.com.

Дофамін - це гормон нагороди, який виділяється, коли ви виконуєте завдання або святкуєте невеликі перемоги. Ендорфіни є болезаспокійливими, які вивільняються при заняттях спортом або при перегляді комедії. Окситоцин - це гормон любові, який виробляється, наприклад, коли ви тримаєтеся за руки зі своєю половинкою. Окситоцин або гормон любові важливий для пологів, годування грудьми і для міцних зв'язків між батьками і дітьми. Гормон допомагає з почуттями відносин, довіри і співчуття. Серотонін - гормон, що регулює настрій, який виділяється, коли ви медитуєте, гуляєте на природі або вирушаєте на плавання або катання на велосипеді.

Є кілька ефективних способів природного підвищення рівня цих гормонів.

  • Переконайтеся, що ви тренуєтеся регулярно. Тренування має безліч переваг для фізичного і психічного здоров'я, а також може допомогти вам скинути вагу і позбутися від хвороб.
  • Робіть що-небудь продуктивне, щось, що ідеально вам підходить. Це може бути створення або приготування вашої улюбленої їжі. Задоволення, яке ви отримуєте від занять улюбленою справою, може призвести до викиду дофаміну і ендорфінів.
  • Музика також може допомогти у вивільненні гормонів щастя. Гарна музика (на ваш вибір) може збільшити вироблення допаміну в вашому мозку і поліпшити настрій.
  • Медитація має оздоровчі переваги в плані поліпшення сну і зниження стресу. Почніть з медитації протягом 10-15 хвилин в тихому і затишному місці. Медитація може виділяти дофамін і серотонін.
  • Намагайтеся добре спати щоночі. Це може поліпшити ваше фізичне і психічне здоров'я. Хороший сон може допомогти відновити гормональний баланс в організмі.
  • Намагайтеся уникати стресу, адже це може привести до зниження вироблення дофаміну і серотоніну і негативно вплинути на ваше здоров'я і настрій.

Такі прості речі, як вихід на вулицю на сонці, можуть допомогти у звільненні цих гормонів щастя.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти