StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як боротися з осінньою втомою: фахівці розкрили, як боротись із сонливістю

16 вересня 2024, 22:18оновлено 18 вересня, 15:49
128
Чому восени не вистачає енергії та як покращити своє самопочуття - фахівці поділились корисними порадами.
Як боротися з осінньою втомою: фахівці розкрили, як боротись із сонливістю
Як боротися з осінньою втомою / колаж: Главред, фото: unsplash

Як боротися із осінньою сонливістю та які люди під загрозою нестачі вітамінів - фахівці розповіли про основні ознаки осінньої депресії та її наслідки.

Радимо також ознайомитись із корисним матеріалом: Це покращить ваш сон і здоров'я: як випрати подушку в домашніх умовах.

Науковці розповіли, що підвищена сонливість та різка втома можуть виникати через неправильне харчування, малорухливий спосіб життя та недостатній сон. Постійна втома також може виникати у людей, у яких є нестача вітамінів та інших корисних речовин в організм.

відео дня

Чому восени погіршується самопочуття

Восени більшість людей скаржаться на різку зміну настрою, втому та втрату енергії. В народі такий стан називають "осінньою хандрою". Спеціалісти розповіли, що саме восени найбільше загострюються хронічні хвороби. Найчастіше під загрозою опиняють люди, які мають гастроентерологічні, неврологічні, кардіологічні та гінекологічні захворювання.

Науковці пов'язують це із тим, що після закінчення теплої пори року, люди повертаються до стандартного робочого чи навчального процесу, тож через це і виникають негативні емоції. Часто "осіння депресія" може ховатись тому, що зменшуються вітаміни в організмі та може виникати серйозний авітаміноз. Через такий стан в організмі можуть відбуватись різкі зміни: випадіння волосся, погіршення стану шкіри та нігтів.

Якщо ви помітили такі симптому у себе, то варто не займатись самолікуванням, а звернутись до сімейного лікаря.

Чого не вистачає в організмі, якщо постійно хочеться спати

Якщо в організмі людини нестача вітаміну B, то через це може виникати порушення дихання, що може призвести до нейрональних дисфункцій. Тобто, людину може переслідувати сильна втома та сонливість. У такому випадку фахівці радять приймати спеціальні вітаміни групи B або фрукти чи овочі, які містять їх.

Також дефіцит вітаміну B спричиняє до денної сонливості, а це може означати проблеми зі здоров'ям через анемію та малокрів’я. Відомо, що нестача гемоглобіну в організмі призводить до кисневого голодування всіх тканин.

Вітамін D - це важлива та необхідна речовина для людини, адже вітамін впливає на ефективність імунітету, сприяє тканинному диханню та енергетичному обміну. Однак сам вітамін D не синтезується в кишківнику - він утворюється в шкірі під дією сонячного ультрафіолету. Тобто важливо часто бувати на сонці, щоб не виникло дефіциту вітаміну D.

Чим корисний вітамін D?

Вітамін D - це універсальний та найбільш корисний вітамін, який впливає на регуляцію рівня кальцію та фосфору в крові, крім участі в роботі кісткової системи. Також вітамін D відмінно впливає на роботу імунної та ендокринної системи, передає Esculab.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти