StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Це покращить ваш сон і здоров'я: як випрати подушку в домашніх умовах

4 липня 2024, 16:28
76
Подушки не входять у перелік речей, які ми регулярно перемо у пральній машинці, або вручну. А дарма, адже очищення подушки може врятувати здоров'я.
Сон, подушка
Як часто потрібно прати подушки вдома / Колаж: Главред, фото: flickr

Усі ми звикли час від часу міняти постіль на ліжку, однак мало хто задумується про те, щоб попрати і подушки, адже їхній стан напряму впливає на наше здоров'я. Як розповіли на каналі Mattress Clarity у YouTube, чистота подушки визначає якість вашого сну та стану шкіри, особливо на обличчі.

"Навіть якщо ви користуєтеся наволочкою, бруд, піт, слина, жир з обличчя та клітини шкіри можуть поглинатися через наволочку та потрапляти у подушку. Якщо ви не будете підтримувати її в чистоті, усі перелічені забрудники з часом накопичуватимуться і подушка стане не тільки негігієнічною, але й гіршою по якості", - йдеться у відео.

Ведуча каналу радить прати подушки хоча б раз у 4-6 місяців, щоб зберегти своє здоров'я та самопочуття на високому рівні. Але просто закинути їх у барабан пральної машини не можна, цим можна просто зіпсувати подушки.

Як прати подушки у пральній машині

Якщо ви хочете попрати подушки у пральній машині, то спеціалісти радять в першу чергу рівномірно розмістити їх у барабані. Крім цього важливо обрати делікатний засіб для прання, а до подушок закинути ще й тенісні м'ячики у шкарпетках, які зберуть на себе всі ковтунці чи залишки волосся.

Дивіться відео, як правильно і для чого прати подушки:

Яку ж програму обирати для прання подушок? Фахівці радять включати холодний цикл делікатного прання. Але врах*йте, що у машинці можна прати лише подушки з поліестеру, мікроволокна, пуху, або його альтернативи.

Як прати подушки вручну

Якщо у вас подушки із твердого поролону, або інших незвичних щільних наповнювачів, то прати їх можна тільки вручну, щоб у подушці не затрималась вода і не розмножувалися бактерії. Нанесіть трохи миючого засобу на губку і обережно натискайте та плями на подушці. Коли усі плями буде вичищено, залиште подушки сохнути на свіжому повітрі стільки часу, скільки потрібно буде для повного висихання.

Що таке Mattress Clarity?

Mattress Clarity - незалежний YouTube-канал, фахівці якого знімають відео про огляди на матраци, а також діляться корисними лайфхаками щодо догляду за постільними речима. На канал підписані понад 60 тисяч користувачів.

Інші новини про подушки та постільну білизну:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти