StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Виселення і 5 тисяч євро штрафу: чому в Німеччині не можна приймати душ вночі

23 травня 2024, 18:33оновлено 26 травня, 08:20
87913
У Німеччині закони та правила є досить суворими і детально прописаними для всіх громадян. Главред з'ясував, чому в Німеччині не можна прийняти душ вночі.
Виселення і 5 тисяч євро штрафу: чому в Німеччині не можна приймати душ вночі
Чому в Німеччині не можна приймати душ вночі - просто, але геніально / Колаж Главред, фото: pixabay, ua.depositphotos.com

У Німеччині існують суворі правила щодо рівня шуму, які вважаються частиною загальних правил житлових будинків та багатоквартирних будівель. Ці правила спрямовані на забезпечення спокою і тиші для всіх мешканців, особливо в нічний час. Одним із аспектів цих правил є так звані "нічні години тиші" (Nachtruhe), які зазвичай тривають з 22:00 до 6:00. Про те, як вони працюють у своєму YouTube каналі розповів доктор Університету Швейцарського Базеля Денні Ворд.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про цікаві звичаї та закони різних країн Європи та світу, рекомендуємо наш матеріал: Дивно, але геніально: чому в Німеччині не можна прогрівати машину навіть узимку.

Чому в Німеччині не можна нічого робити в неділю

У неділю в Німеччині більшість магазинів закрито, люди спокійно ставляться до цього, а на вулицях здається безлюдним. Це явище відоме як "Ruhezeit", що в перекладі означає "тихий час". Це коли шуміти в неділю (і в будні після 22:00) законодавчо заборонено.

"У деяких німецьких землях існують закони, що диктують, коли можна, а коли не можна голосно шуміти. У Німеччині, як і в багатьох країнах континентальної Європи, велика кількість громадян проживає в орендованих багатоквартирних будинках середньої поверховості, тому міркування щодо шуму є надзвичайно важливими", - вказує Денні Ворд.

За його словами, це означає, що в цей час рівень шуму в квартирі не повинен перевищувати 50 децибелів.

Дивіться відео про те, що таке Ruhezeit в Німеччині:

"Якщо ви живете в малонаселеному районі і не маєте сусідів, ці правила майже напевно не будуть суворо дотримуватися. Якщо ви все ж таки порушили правила, і у вас виникло палке бажання попрати або прийняти душ о 2 годині ночі, ви цілком можете очікувати на візит муніципальної поліції (Ordungsamt), або місцевої поліції, що супроводжується штрафом", - попереджує він у відео.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про цікаві закони та правила в інших країнах світу, рекомендуємо наш матеріал: Штраф 1000 євро: чому в Швейцарії не можна змивати унітаз після 22:00.

Хто такий Денні Ворд

Денні Джеймс Ворд - науковець, блогер, автор YouTube каналу "Knowledgica" в якому він розповідає про цікаві наукові факти та правила з усього світу. Денні має ступінь доктора наук і живе в Базелі, Швейцарія. Працює в Біоцентрі Базельського університету у відділі біології інфекцій.

Що не можна робити вночі в Німеччині

За даними порталу "The Munich eye", основне правило полягає в тому, що можна шуміти до нормальної гучності в кімнаті (до 50 децибелів), але все, що голосніше - заборонено. Ось список звуків, які є великим "ні" під час Ruhezeit:

  • Використання пилососа;
  • Миття автомобіля;
  • Косіння газону;
  • Будь-які садові роботи з гучними електричними інструментами;
  • Будівельні роботи з гучними електроінструментами;
  • Обдувачі листя;
  • Снігоприбиральні машини;
  • Водяні насоси;
  • Відтворення гучної музики;
  • Проведення вечірок або зборів з гучним шумом;
  • Стукіт молотка.

Варто зазначити, що деякі орендодавці можуть встановлювати додаткові обмеження щодо шуму, наприклад, не мити посуд або не приймати душ під час Ruhezeit.

"Наскільки суворо вони дотримуються, залежить від правил вашого будинку", - вказують німецькі журналісти.

Яке покарання за порушення "тихих годин" у Німеччині

Журналісти з "Aussiedlerbote" зазначають, що спори в цьому питанні нерідко розглядаються в німецьких судах.

"Наприклад, окружний суд Роттенбурга вважає, що прийняття душу і купання вночі в багатоквартирному будинку можуть бути принципово заборонені з 22:00 до 6:00 відповідно до внутрішніх правил проживання", - йдеться в матеріалі.

Також слід дотримуватися приписаної в багатьох містах і громадах законом "тихої години" - вона зазвичай триває з 13.00 дня до 15.00 (у суботу - з 12.00).

"У цей час забороняється вмикати газонокосарку, дриль та інші прилади, що голосно працюють, грати на музичних інструментах. З 17.00 години всі особливо гучні прилади потрібно вимикати. А з 20.00 не можна, наприклад, викидати склотару в контейнер для збору скла", - попереджають у DW.

Що відомо про Deutsche Welle (DW)

Deutsche Welle (досл. укр. "Німе́цька хви́ля") — німецька державна радіостанція та телеканал, яка мовить на закордоння. Член суспільно-правового телерадіоконсорціуму ARD. Правління розміщене в Бонні, телевізійний підрозділ DW-TV розташований у Берліні. Німецька хвиля транслює радіо- й телепередачі, а також має інтернет-пропозиції тридцятьма мовами, зокрема й українською, повідомляє Вікіпедія.

Крім того, коментуючи питання щодо шуму в нічні години в Німеччині на форумі Quora, німець Джосайя Грінбрієр зазначає, що за порушення правил внутрішнього розпорядку може загрожувати навіть виселення.

"Німці загалом винаймають житло набагато частіше, ніж люди в англомовному світі: три чверті німців живуть в орендованих будинках, тому такі правила мають набагато більшу вагу. Внутрішній розпорядок може обмежувати це ще більше, додаючи час з 13:00 до 15:00 (через те, що маленькі діти дрімають після обіду). У таких випадках орендодавець попереджає орендаря-порушника і погрожує йому виселенням", - зазначив він.

Що таке Quora

Quora - це соціальний веб-сайт запитань і відповідей та онлайн-ринок знань зі штаб-квартирою в Маунтін-В'ю, штат Каліфорнія. Він був заснований 25 червня 2009 р. і став загальнодоступним 21 червня 2010 р. Користувачі можуть співпрацювати, редагуючи запитання та коментуючи відповіді, надані іншими користувачами. Станом на 2020 р. веб-сайт відвідували 300 мільйонів користувачів щомісяця, повідомляє Вікіпедія.

Крім того, як за даними німецького порталу "HowToAbroad" у житлових районах шумні роботи, такі як свердління або удари молотком після 22:00, можуть розглядатися як порушення громадського порядку.

"Важливо виконувати гучні ручні роботи вдень або в дозволений час, щоб уникнути штрафів у розмірі до 5 000 євро", - резюмують в матеріалі.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти