StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Штраф 1000 євро: чому в Швейцарії не можна змивати унітаз після 22:00

7 листопада 2023, 17:01
Цей нюанс законодавства, хоч і здається незвичайним, має свої історичні та практичні корені.
Чому в Швейцарії не можна змивати унітаз після 22: 00
Чому в Швейцарії не можна змивати унітаз після 22: 00 / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Швейцарія, з її захоплюючими видами, чистими вулицями та багатою культурною історією, може похвалитися безліччю дивних і дивовижних правил і традицій. Однак однією з найзагадковіших залишається заборона користуватися туалетом вночі в деяких частинах країни.

До речі, раніше ми розповідали про 5 незвичайних речей, які існують лише в Японії. Країна висхідного сонця досі продовжує дивувати світ своїми унікальними та інноваційними ідеями.

Чому жителі та відвідувачі Швейцарії стикаються з цим дивним обмеженням?

відео дня

Вся справа в законі, який може здатися дивним, забороняє змивати в туалеті і приймати душ після 22:00. Цей нюанс законодавства, хоч і здається незвичайним, має свої історичні та практичні корені.

Дивно, але це рішення влади було введено з метою забезпечення комфорту жителів країни. Його введення покликане знизити рівень шуму, особливо в багатоквартирних будинках, в години нічного спокою. Порушення цього правила може спричинити серйозні наслідки для порушників.

Штраф у розмірі 1000 євро очікує тих, хто нехтує забороною і порушує спокій сусідів своїми змивами і душем вночі. При повторних порушеннях сума штрафу може збільшуватися, і навіть загрожувати виселенням з орендованої квартири.

Але це не означає, що закон не можна обійти. Деякі швейцарці встановлюють сучасну сантехніку з системами шумоізоляції, які дозволяють користуватися водними процедурами без шкоди для сусідів. Також, можна домовитися з сусідами і вирішити це питання взаєморозумінням.

Все ж, попри можливі "лазівки", місцеві жителі дотримуються закону, щоб уникнути штрафів і зберегти хороші відносини з сусідами. Ця особливість швейцарського законодавства, як дивна вона не здавалася, важлива для підтримки спокою і комфорту в житлових комплексах Швейцарії.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти