StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Ви про це навіть не здогадувались: справжні причини чому півні кукурікають

23 жовтня 2023, 13:51
Кукурікання півня має різні функції, пов'язані з його соціальною та репродуктивною поведінкою. Главред з'ясував чому півні кукурікають?
Петух
Чому півні кукурікають - деталі по догляду за птахами / Колаж Главред, фото: скріншот із відео Youtube каналу "Кури в гаражі"

Півень (самець курки) кукурікає або співає, щоб помітити свою територію та встановити свою присутність на ній.

Ось основні причини, чому півень кукурікає:

  • Позначення території: Півень використовує свій крик і махання крилами для позначення своєї території та відганяння інших півнів або конкурентів. Цей звук може викликати страх у інших півнів, що може призвести до їхньї втечі, особливо, якщо вони слабкі або боязкі.
  • Привертання уваги самиць: Півень кукурікає, щоб привернути увагу самиць і продемонструвати свою силу та здатність стати хорошим партнером для розмноження.
  • Оголошення ранку: Кукурікаючи рано вранці, півень оголошує настання ранку і таким чином дає сигнал іншим членам стада до активності.
  • Сигнал для хижаків: Голосний крик півня може слугувати як сигнал про можливу небезпеку або наявність хижака, що допомагає іншим членам стада сховатися від небезпеки.

Отже, кукурікання півня виконує різні функції, пов'язані з його соціальною та репродуктивною поведінкою.

Як вказує блогер Денис Гаврилюк, півні кукурікають не за сонячним світлом, а орієнтуються виключно на свій власник біологічний годинник.

"Кукурікання – це пісня, хоч не така мелодійна. Півні починають її виконувати, щойно проснувшись. А прокидаються вони влітку і взимку в той же самий час. Півні керуються лише біологічним годинником", - вказує блогер Денис Гаврилюк.

Дивіться відео, в якому розказано, чому півні кукурікають:

Також, експерти і науковці сходяться на думці, що кукурікання сприяє встановленню ієрархії в групі та розподілу ролей. Важливо відзначити, що існує певний порядок у спілкуванні між півнями, і вони не обмежуються часом доби.

Головний самець має привілей першим висловлювати свій крик, після чого інші півні можуть приєднатися. Але, якщо який-небудь інший самець, який має нижчий статус, вирішує висловити свій крик першим, головний самець може відреагувати атакою.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти