StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Ветеринар назвав п’ять ознак того, що ваша собака справді вам довіряє

12 липня 2023, 21:03оновлено 13 липня 2023, 14:53
1359
Власники регулярно запитують Крістмена, як визначити, чи довіряє їм собака, тому він створив відео, у якому висвітлив ознаки, на які слід звернути увагу.
собака
Ветеринар назвав п’ять ознак того, що ваша собака справді вам довіряє / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, скріншот із відео

Ветеринар Адам Крістман регулярно ділиться порадами щодо домашніх тварин зі своїми підписниками у соціальних мережах. Власники регулярно запитують Крістмена, як визначити, чи довіряє їм собака, тому він створив відео, у якому висвітлив ознаки, на які слід звернути увагу.

Якщо вам цікаві новини про поведінку собак, то пропонуємо вам прочитати матеріал: Чому собака ганяється за своїм хвостом: гра або причина задуматися.

"Я хотів опублікувати коротке, легкозасвоюване та зрозуміле відео з використанням прикладів, які можна легко пов’язати", - сказав Крістман у коментарі Newsweek.

відео дня

За словами Крістмана, є п’ять ознак того, що ваша собака вам справді довіряє:

  1. Вивчення розпорядку дня.
  2. Крадіжка предметів вашого одягу.
  3. Розуміння мови тіла.
  4. Пес спить в одній кімнаті з вами.
  5. Встановлення зорового контакту.

Незалежно від того, чи берете ви цуценя або старшу собаку, привчання вашого вихованця до розпорядку дня може допомогти йому звикнути до нового дому. Однак Крістман сказав, що спільний розпорядок дня також може зміцнити зв’язок собаки та людини, оскільки ваша собака знає, що завжди може на вас покластися.

"Ваш пес очікує, що ви виконаєте свою частину угоди, коли ви його годуєте, коли ви гуляєте з ним та коли ви з ним спілкуєтеся", - сказав Крістман.

Хоча це може дратувати, але якщо ваша собака вкраде предмет одягу (або інший предмет з вашим запахом), це ознака того, що ви їй подобається.

"Це справді дуже приємна ознака любові", - сказав Крістман.

За словами ветеринара, розуміння мови тіла вашої собаки створює відчуття довіри, оскільки ви знатимете, коли її кордони потрібно поважати. Щоб навчитися читати мову тіла вашої собаки, і навпаки, потрібен час і зусилля. Але Крістмен зауважив, що воно того варте.

Пріоритетом номер один для собаки перед сном є комфорт і безпека. Отже, якщо вона вирішує спати в тому ж місці, що й ви, це велика ознака того, що вона вам довіряє.

"Сон з господарем в одній кімнаті допомагає мінімізувати страх, занепокоєння та стрес", - сказав Крістман.

І насамкінець, встановлення зорового контакту – це простий спосіб визначити, чи довіряє вам ваша собака.

"Вірте чи ні, зоровий контакт викликає вивільнення окситоцину як у людей, так і у собак", - сказав Крістман.

За словами лікаря, окситоцин – це гормон, який відіграє важливу роль у соціальних зв'язках.

"Коли ваша собака кидає на вас такий погляд, ви знаєте, що у вас дуже сильний довірливий зв’язок між людиною та твариною", - підкреслив Крістман.

Дивіться відео, в якому Крістман розповідає про ознаки того, що собака вам довіряє:

Ветеринар назвав п’ять ознак того, що ваша собака справді вам довіряє
Ветеринар назвав п’ять ознак того, що ваша собака справді вам довіряє / скріншот

Нагадаємо, раніше Главред розповідав, що жінці на ім'я Ада Деніел нещодавно виповнилося аж 108 років. Коли у неї запитали, у чому ж її секрет довголіття, вона із посмішкою на вустах заявила, що її секрет довголіття полягає у тому, що вона мала собак замість дітей.

Також Главред розповідав, що 27-річна Еріка та 30-річний Френк Деріз зі штату Нью-Джерсі, США, пишаються тим, що включили свого улюбленого собаку до головних життєвих подій. Зокрема, золотистий ретривер Бо йшов з молодятами до вівтаря на їхньому весіллі, вгадував стать майбутньої дитини й навіть вибирав ім'я для малюка.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти