StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Усікновення глави Іоанна Предтечі: сильні молитви Іоанну Хрестителю про благополуччя

10 вересня 2022, 12:07
Молитви Іоанну Хрестителю про заспокоєння душі і від головного болю.
Молитви Іоанну Хрестителю
Молитви Іоанну Хрестителю / ua.depositphotos.com/, Pinterest

Православні християни 11 вересня шанують особливу дату в церковному календарі - Усікновення глави Іоанна Предтечі. Святий був першим, хто передбачив явлення Ісуса Христа і хрестив Господа у водах річки Йордан.

Святий Іоанн прийняв мученицьку смерть від меча царя Ірода. Його голову як нагороду попросила собі падчерка імператора-дванадцятирічна Соломія, яка підкорила правителя своїм танцем.

У цей день віруючі в пам'ять про аскетичний спосіб життя святого відвідують богослужіння і моляться за здоров'я, зцілення від недуг, гарний урожай, заспокоєння душі, прощення гріхів і щастя дітей.

відео дня

Молитва Іоанну Хрестителю про заспокоєння душі

Хрестителю Христовий, чесний Предтечі, крайній пророче, перший мученику, постників і пустельників наставнику, чистоти вчителю і ближній друже Христовий! Тебе молю, і тобі вдаючись не відкинь мене від твого заступництва, не покинь мене занепалого багатьма гріхи; обнови душу мою покаянням, яко другим хрещенням; очисти мене, гріхи оскверненнаго, і понуди внити, іможе нічтоже входить, в Царство Небесне. Амінь.

читайте такожУсікновення глави Іоанна Предтечі: картинки, душевні привітання до світлого дня

Молитва Іоанну Предтечі про дітей

Святий Іоанн Хреститель, відверни біду і гірку безнадійну нужду. Дітей Своїх Я не картаю, виправитися я їм велю. Хочу, щоб жили дружно, в мирі, створивши затишок у своїй квартирі. Знайшли роботу, щастя, радість, і зустріли гідно старість. Коли хворіють, одужували, святою водицею утолялись. Не зраджували, не блудили, в сім'ї весь час проводили. О, Іван, нехай не здаються, коли проблеми залишаються. Дозволь їм злидні відкинути і зі світу негайно не згинути. Нехай покаються перед Богом і не ридають над порогом. В ім'я Отця, і Сина, і святого духа. Амінь.

читайте такожУсікновення глави Іоанна Хрестителя: дата, традиції і заборони дня

Молитва Іоанну Предтечі від головного болю

Хрестителю Господній, проповідник покаяння, не відвернися від мене, кається, але разом з Силами небесними молися до Господа і Владиці про мене негідного, сумного, немічного, і впавшого у багато гріхів, змученого неспокійними думками розуму мого: я - вмістилище справ злих, немає кінця моїм гріховним звичкам, розум мій прикутий до речей земних, сам я часом не знаю, що творю. До кого прийду за допомогою я, щоб врятуватися душі моїй? Тільки до тебе, Святий Іван, чиє ім'я означає "благодать", адже я знаю, що для Господа ти після Богородиці вище всіх народжених людей, адже тобі дано було Богом торкнутися зверху Царя Христа, який взяв на Себе гріхи світу, жертовного ягняти Божого. Молися ж до нього про грішну душі мою, щоб хоча б з цього моменту, в не в дитинстві, але в дорослому віці я свідомо взяв на себе тягар чесноти і отримав нагороду за своє виправлення і кілька справ благих. О, Хрестителю Христовий, Предтеча, якого вшановуємо, останній з пророків, перший по благодаті з мучеників, наставник постніков і пустинників, вчитель чистоти і найближчий друг Христів, тобі молюся до тебе приходжу: не відкинь мене, не залиш без твого заступництва, але допоможи мені встати з грязі багатьох моїх гріхів; обнови мою душу покаянням, немов другим хрещенням, бо ти перший проповідував і Сповідь, і Хрещення: омивав водами Йордану гріхи предків і наших прабатьків, покаянням ж очищав кожної справи грішні; очисти ж і мої гріхи, і подай мені увійти туди, куди ніхто кепський не може увійти: в Царство Небесне. Амінь.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти