StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Там, де народжується казка: де розташований Діснейленд

31 січня 2024, 22:52
Місце, де ожилі творіння мультиплікаційного генія Волта Діснея знайшли дім, щороку відвідують мільйони мрійників.
Діснейленд
Діснейленд - історія, де знаходиться / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Американський підприємець і художник-мультиплікатор Волт Дісней - фігура суперечлива, проте заперечувати його титанічний внесок у розвиток світової культури безглуздо. Уже понад сто років на мультиках від The Walt Disney Company хлопчики та дівчатка в усьому світі вчаться мріяти та вірити в диво.

Чого тільки вартий казковий замок, обриси якого з'являються на заставці кожного мультфільму! Але і тут Дісней та його команда довели - казка може стати реальністю, якщо сильно в неї вірити.

Таких казкових місць у світі п'ять - у Гонконзі, Токіо, Шанхаї, Парижі та Анахаймі. Йдеться, звичайно ж, про тематичні парки розваг Діснейленд.

відео дня

Але де знаходиться справжній Діснейленд? Той самий, канонічний, вирощений мріями самого Волта Діснея та його дітей.

Ідея будівництва парку розваг, де буде весело і цікаво не тільки дітям, а й дорослим, спала на думку магнату в 30-40-их роках, коли він гуляв зі своїми доньками різними ярмарками. Підприємницька жилка одразу ж склала 1+1 - якщо парк об'єднати зі створеними ним персонажами і мультфільмами, жива казка викличе справжній фурор. І Дісней взявся за справу.

Спершу він хотів розташувати Діснейленд поруч зі своєю студією The Walt Disney Company у Бербанку, проте плани на різні атракціони та розваги були настільки колосальними, що магнат вирішив перенести свій казковий замок. Так 17 липня 1955 року в місті Аннахайм, штат Каліфорнія, відкрився перший, справжнісінький Діснейленд.

Діснейленд
Діснейленд - історія, де знаходиться / ua.depositphotos.com

Сьогодні його площа становить 200 га, і охоплює понад 55 атракціонів у різних секціях - Світ пригод (стилізований під джунглі), Прикордонне місто (у стилі Дикого Заходу), Країна фантазій, де живуть герої діснеївських фільмів і мультиків, Мульттаун Міккі тощо. Крім того, на території Діснейленду організовуються різні костюмовані вистави, сезонні шоу, паради, а влітку - фантастичні феєрверки за особливою технологією.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти