StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Для чого потрібно спати вночі: лікар розкрив головний секрет молодості та довголіття

26 січня 2024, 22:35
Главред розповість, чому спати це корисно і в який час це робити необхідно.
Для чого потрібно спати вночі
Для чого потрібно спати вночі / колаж: Главред, фото: скріншот, pexels

Сон відіграє ключову роль у підтримці загального здоров'я і благополуччя людини. Саме сон - запорука довгого життя, молодості та гарного самопочуття. Ми розповімо, для чого потрібно спати вночі.

Для чого важливо спати - відновлення

Сон є часом активного відновлення фізичної енергії. У цей час відбувається регенерація тканин, відновлення клітин і оновлення організму загалом. Це особливо важливо після фізичної активності та повсякденних стресів. Також нестача сну може впливати на психічне здоров'я, спричиняючи дратівливість, погіршення концентрації, апатію та депресію. Регулярний і повноцінний сон сприяє балансу емоцій і покращує когнітивні функції.

Чому спати це корисно - запорука молодості

Під час сну організм активує процеси, спрямовані на зміцнення імунітету. Це важливо для боротьби з інфекціями та підтримки загального здоров'я. До того ж, сон впливає на гормональний баланс, зокрема на гормони, що регулюють апетит. Нестача сну може призвести до дисбалансу цих гормонів, що, своєю чергою, може вплинути на вагу і загальне здоров'я організму.

відео дня

Який час найкорисніший для сну - важливий момент

Згідно з думкою лікарів, спати варто лягати о 22:00. Найкращий час для сну - проміжок між 22:00 і 02:00. Саме в цей час в організмі виробляються необхідні гармони для здоров'я і функціонування організму.

З урахуванням усіх цих факторів стає очевидним, що сон є невід'ємною частиною турботи про своє здоров'я. Підтримувати регулярний режим сну та створювати комфортні умови для відпочинку - важливі кроки підтримки загального благополуччя свого організму.

Дивіться відео лікаря Юрія Гоборця про те, чому сон важливий для здоров'я:

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти