StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Ваш кіт може бути генієм: простий тест, який допоможе визначити IQ вашої кішки

24 січня 2024, 12:47
Ви коли-небудь замислювалися, наскільки розумний ваш кіт? Цей веселий "тест на інтелект" допоможе вам визначити, чи не сидить у вас на дивані супергеній.
Ваш кіт може бути генієм: простий тест, який допоможе визначити IQ вашої кішки
Тест на IQ для котів - як зрозуміти, наскільки кіт розумний / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Ви коли-небудь замислювалися, наскільки розумний ваш кіт? Вони не розмовляють, проводять більшу частину дня уві сні, і багатьох з них цікавить взаємодія з людиною лише тоді, коли настає час вечері. Хоча ваш кіт навряд чи почне розв'язувати складні математичні рівняння, здається, що коти, як і ми, походять з усіх кінців спектру інтелекту. Деякі коти швидко вчаться і є затятими дослідниками, в той час як інші цілком задоволені просто лежати на вашому дивані, про це пише Mirror.

По-перше, не існує реального способу перевірити справжній рівень IQ кота, але є деякі методи, які можна використати для оцінки його інтелекту. Ми не можемо використовувати людський IQ-тест для котів, оскільки вони не вміють читати і писати, тому не можуть відповісти на ті ж питання, на які ми б відповіли в наших власних тестах IQ. І, звичайно, немає сенсу порівнювати котячий інтелект з людським, оскільки те, що робить кота розумним, дуже відрізняється від того, що робить людину розумною.

Але це не означає, що немає способу визначити, чи ваш кіт розумніший за середньостатистичного представника котячих. За даними Catster, існує цікавий тест, який швидко покаже вам, чи входить ваш пухнастий друг у топ-відсоток котячих розумників, а також на що слід звернути увагу в повсякденному житті вашого кота. Вважається, що найрозумніші коти мають рівень інтелекту, близький до рівня людського малюка, тому вам варто орієнтуватися саме на цей показник.

відео дня

Catster стверджує, що найкращий спосіб перевірити інтелект вашого кота - взяти його улюблену іграшку та картонну коробку.

"Цей тест найкраще проводити в тихій кімнаті, де ніщо не відволікає. Дозвольте коту побачити іграшку, а потім покладіть її за коробку або всередину. Коти, які полюють за іграшкою, мають базове розуміння постійності об'єкта, подібно до малюків, тоді як інші, які не пройшли тест, можуть повністю забути про іграшку, як тільки вона зникне з поля зору", - зазначають аналітики.

Котячі з вищим рівнем інтелекту можуть нявкати або давати вам лапу, коли настає час обіду, показуючи, що вони розуміють час годування. Вони також можуть намагатися або успішно відкривати шафи, де зберігається їжа, що свідчить про те, що вони мають навички вирішення проблем і розуміють постійність об'єктів. Більше того, якщо у вас є домашній кіт, який ніколи не бував на вулиці, але дряпає двері чи вікна, можливо, він розумний і знає, що ці предмети відкривають доступ до зони, яку він ніколи не досліджував.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти