StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чому не можна спати із включеним опаленням: експерти попередили про загрозу:

24 січня 2024, 18:55
1162
Експерти зробили похмуре попередження тим, хто спить з увімкненим центральним опаленням, закликаючи людей вимикати його, щоб уникнути проблем.
Чому не можна спати із включеним опаленням: експерти попередили про загрозу:
Чому не можна спати із включеним опаленням - як зекономити на теплі / Колаж Главред, фото: УНІАН, pexels

Занадто великою може бути спокуса випадково забути, що опалення все ще ввімкнене, коли ви лягаєте спати, але експерт поділився похмурими причинами, чому ви завжди повинні переконатися, що воно вимкнене перед тим, як заснути.

Немає нічого кращого, ніж зігрітися в ліжку, слухаючи, як вітер і дощ стукають у вікно, але експерти стверджують, що вмикати опалення на повну потужність на всю ніч - не найкращий варіант, оскільки це може спричинити проблеми зі шкірою та волоссям, призвести до марної трати енергії і навіть викликати появу непривабливої та небезпечної плісняви на стінах, пише Mirror.

Фахівці BestHeating об'єдналися зі спеціалістами з догляду за волоссям Neäl & Wølf, щоб пояснити, чому слід уникати сну з увімкненим опаленням - і використовувати інші методи обігріву.

відео дня

Даремно витрачена енергія

Якщо ви не хочете отримати великий рахунок за електроенергію, краще вимкнути центральне опалення перед тим, як відправитися в країну сну.

Джесс Стіл, експерт з опалювальних технологій компанії BestHeating, каже: "Найкращий спосіб зігрітися вночі, не вимикаючи центральне опалення, - це залишити радіатори на кілька годин увечері, а потім встановити таймер, щоб опалення ввімкнулося за годину до того, як ви плануєте прокинутися. Таким чином, вам не потрібно буде повністю вимикати опалення, і вашому котлу не доведеться так важко працювати, щоб знову увімкнути його".

Пліснява на стінах

Ще одним наслідком того, що ви залишаєте опалення на високій температурі на всю ніч, є те, що це також може завдати шкоди вашому здоров'ю та дому.

Джесс сказала: "Короткочасне увімкнення опалення - це гарна ідея для запобігання росту цвілі, особливо вранці, але якщо залишити його на всю ніч, то тепле повітря може утримувати зайву вологу в пастці. Коли тепле повітря контактує з крижаними холодними вікнами, це може призвести до утворення конденсату на вікнах, який потім переростає в проблему цвілі".

Сухе, пошкоджене волосся та шкіра

Лаура Елліотт, головний стиліст і викладач Neäl & Wølf, каже: "Якщо ви проводите багато часу в приміщенні з центральним опаленням, це може завдати більше шкоди, ніж користі вашому волоссю. Протягом зимового періоду волосся може пересихати, що робить його більш ламким на вигляд і на дотик, посічені кінчики стають більш поширеним явищем, і все це може бути пов'язано з центральним опаленням. Щоб боротися з цими проблемами я б порекомендувала, перш за все, збільшити використання кондиціонерів, оскільки це допоможе повернути вологу назад".

Вона також порекомендувала уникати "надмірної термічної укладки, оскільки це може ще більше знищити природні олії", закликавши людей обирати натомість укладки без термічної обробки.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти