StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Не заіржавіють і не вибухнуть: як правильно вибрати кришки для консервації

1 липня 2024, 10:23
268
Правильно підібрана кришка забезпечить збереження і смак ваших заготовок на довгий час.
Як правильно вибрати кришки для консервації
Як правильно вибрати кришки для консервації / Колаж Главред, фото: pixabay.com, скріншот із відео

Сезон консервації в Україні в самому розпалі, тому важливо вибрати якісні кришки, які не роздуються і не вибухнуть, зіпсувавши вашу працю.

Які кришки для консервації краще купувати?

Під час вибору кришок для консервації слід надавати перевагу закатувальним кришкам СКО з лаковим покриттям на внутрішньому та зовнішньому боках, кажуть експерти. Це покриття захищає від окиснення та забезпечує екологічну безпеку контакту з харчовими продуктами. Такі кришки стійкі до кислот та інших агресивних середовищ, що робить їх ідеальними для довгострокового зберігання консервів.

Які кришки не можна використовувати для консервації?

Не рекомендується використовувати закаточні кришки з білої жерсті без лакового покриття. Вони схильні до окислення і не підходять для консервації, що містить кислоти, бобові або м'ясо через їхнє агресивне середовище.

відео дня

Як визначити лакована кришка чи ні?

Лакована закаточна кришка має рівномірне, гладке покриття без тріщин і бульбашок як на внутрішній, так і на зовнішній стороні. Часто такі кришки також можуть мати кольорову літографію на зовнішній стороні, що робить їх більш привабливими.

Хто придумав консервувати продукти?

Винахідником консервації продуктів вважають французького кондитера Ніколя Аппера, ідея якого припала на 1804 рік. Перші консерви стали робити за часів наполеонівських воєн. За свій винахід Аппер отримав нагороду від Наполеона, пише Вікіпедія.

Як правильно вибрати кришки для консервації?

Під час вибору кришок зверніть увагу на їхню якість сировини та виробничі технології. Найкращі закаточні кришки виготовляються з харчової жерсті з оптимальною товщиною, що забезпечує надійність закупорювання.

Не заіржавіють і не вибухнуть: як правильно вибрати кришки для консервації
Скільки можна зберігати консервацію інфографіка / Главред

Перевірте щільність прилягання кришки до банки, перевернувши її після закачування: рідина не повинна витікати. Переконайтеся у відсутності пошкоджень на краю горловини банки, що гарантує герметичність і запобігає розмноженню бактерій.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти