StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Уменшать ризик інсульту та раку: лікар назвав корисні консервовані продукти

2 лютого 2024, 02:40оновлено 3 лютого, 07:59
Консервовані та заморожені продукти іноді кращі за поживністю, ніж їхні свіжі аналоги.
Уменшать ризик інсульту та раку: лікар назвав корисні консервовані продукти
Які продукти зменшують ризик інсульту / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, скріншот: відео

Інсульти, рак і серцево-судинні захворювання входять до п’ятірки найпоширеніших смертей у країнії. Однак, смертей від цих хвороб цілком можна уникнути, вважає лікар-епідеміолог.

Існує безліч факторів, які можуть спричинити ці серйозні проблеми зі здоров’ям, включаючи куріння, недостатню фізичну активність і навіть стрес. Однак їжа також відіграє важливу роль у збільшенні та зниженні наших шансів отримати ускладнення. Доведений факт, що звичайні консервовані фрукти для боротьби з хворобами, передає Mirror.

Епідеміолог розвіяв міф про те, що свіжі продукти завжди кращі за консервовані або заморожені продукти. Також він наголосив, що консервований горох, насправді зберігає більше вітаміну С, ніж їхні свіжі аналоги. Також заморожений шпинат містить менше оксалатів, які краще сприяють засвоєнню заліза.

відео дня

Лікар назвав помідори основним джерелом лікопіну - форми каротину, яка пов’язана зі зниженням частоти інсульту, хвороб серця та раку. Однак, він наголосив, що у консервованих помідорах лікопіну більше, ніж у свіжих.

Систематичний огляд понад 26 000 учасників виявив, що більше споживання томатів пов’язане зі зниженим ризиком раку простати. Але дослідники кажуть, що цей зв’язок стосувався саме консервованих помідорів та соусів. Для сирих помідорів такого не виявлено.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти