StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Котлети і випічка будуть пухнастими: чим замінити крохмаль

16 серпня 2023, 20:37
Крохмаль зручний у приготуванні, але є кілька протипоказань його вживання. Чим замінити популярний інгредієнт? Читайте нижче.
Котлети і випічка будуть пухнастими: чим замінити крохмаль
Чи можна замінити картопляний крохмаль борошном? Даємо відповідь на популярне питання / Колаж Главред. Фото: скріншоти

Крохмаль - важливий інгредієнт у приготуванні їжі. Він є відмінним загусником для соусів і супів, грає роль сполучного компонента в котлетах, допомагає зберігати форму пудингів і додає пухнастості і ніжності тісту. Але якщо у вас алергія, непереносимість глютену або є ризик травних розладів, від нього краще відмовитися.

Крім того, крохмаль у невмілих руках може дуже згустити страву. Під час приготування можуть виникати неприємні грудки, а для дітей взагалі не радять його вживати. Главред розповідає, чим замінити крохмаль.

відео дня
Котлети і випічка будуть пухнастими: чим замінити крохмаль
Читайте, чим замінити крохмаль в котлетах / Колаж: Главред, фото: скріншот з відео

Що робити, якщо немає крохмалю - поради для гарнірів і десертів

Є різні способи, чим замінити одну столову ложку крохмалю. Однак найпоширеніші - це пшеничне борошно, кіноа або амарант, овочеве пюре. Все буде залежати тільки від страви, яку збираєтеся приготувати. Давайте ж розберемося детальніше:

  • Випічка.Чим можна замінити крохмаль у випічці, так це пшеничним борошном (він буде у ролі загусника) і яйцями (вони непогано зв'язують інгредієнти). Картопляне пюре, сир, рис, зернові пластівці або гречана мука теж добре підійдуть, якщо цікавитеся, чим замінити крохмаль у запіканці.
  • Крем і начинки. Вибір, чим замінити крохмаль у кремі, буде залежати від інгредієнтів, які ви використовуєте у процесі приготування. Найуніверсальніші замінники крохмалю - борошно, яйця, гелатин (попередньо нагрійте його з рідиною), кокосове молоко або вершки, горіхова паста, фруктове пюре або сир. А тапіока буде відмінним рішенням, чим замінити крохмаль у вишневій начинці.
  • Кисіль. Пшеничне борошно, агар-агар, консервовані фрукти або ягоди, бананове пюре - ось ідеальні варіанти, чим замінити крохмаль у киселі.
  • Котлети. Найпопулярнішими рішеннями, чим замінити крохмаль в котлетах, залишаються сухарики, борошно, картопляне або овочеве пюре, тофу або соєве м'ясо, яйця, вершки і молоко.

Важливо враховувати, що кожна заміна крохмалю може вплинути на текстуру, смак і властивості страви.

Вас можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти