StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

7 популярних міфів в кулінарії: "кухонні" омани, у які ви вірили

18 липня 2023, 14:20
2802
Главред розповість найпопулярніші кулінарні помилки.
7 популярних міфів в кулінарії:
7 популярних міфів в кулінарії: "Кухонні" помилки, в які ви вірили / колаж: Главред, фото: pexels

За багато років з'явилося безліч кулінарних міфів, і деякі з них виявилися досить живучими. Усі кухарі створювали власні кулінарні методи протягом поколінь. Звичайно, неминуче, що серед цих методів є якісь помилкові судження.

Ну а якщо ви хочете дізнатися, які нестандартні продукти для морозильної камери можна в ній зберігати - читайте наш матеріал - що можна довго зберігати в морозилці: три продукти, які так прослужать довше.

Редакція Tips and Tricks зібрала список найпопулярніших кулінарних помилок, про які ми розповімо далі.

відео дня

Борошно

Ви можете подумати, що мішок з борошном, який ви зберігаєте у своїй коморі вже кілька років, не піддається руйнуванню, але насправді він набагато вразливіший, ніж ви думаєте. Хоч це і займає багато часу, умовно кажучи, борошно точно може втратити свій смак і якість, незважаючи на те, що зберігається в правильно закритій упаковці. Ознаки того, що ваше борошно, безумовно, зіпсувалося, — це неприємний запах, що виходить від нього, і наявність у ньому комах.

Мікрохвильовка псує їжу

Ми всі припускаємо, що з мікрохвилями щось не так. Однак з точки зору здоров'я вони абсолютно нешкідливі. Коли ви готуєте їжу в мікрохвильовій печі, ви фактично піддаєте її нагріванню протягом коротшого часу, ніж на плиті.

Промивання макаронів

Хоча багато людей переконані, що макарони слід промивати холодною водою, щоб покращити їх смак і текстуру, це абсолютно неправильно. Промивання макаронів сприяє змиванню натурального крохмалю, який допомагає соусу прилипати до неї.

Прожарювання може убезпечити м'ясо

Є причина, чому деякі експерти хитають головою, коли ви просите їх переконатися, що ваш стейк добре зроблений. Ви не тільки псуєте смак і текстуру м'яса, але також немає ніяких доказів того, що приготування м'яса до твердості, допомагає вбити більше бактерій. Все, що потрібно для знищення бактерій, — це температура близько 65 °C.

Сіль для закипання води

Хоча багато кухарів посипають воду великою кількістю солі перед тим, як увімкнути вогонь, єдиний ефект, який це має, — це зміна смаку. Насправді сіль може навіть збільшити час приготування через явище, відоме як "підвищення температури кипіння".

Вся сіль однакова

Коли рецепт вимагає "солі", ви, ймовірно, просто посипаєте їжу звичайною сіллю. Реальність така, що різні види солі діють теж по-різному. Наприклад, поварена сіль набагато дрібніша і, отже, солоніша, ніж морська сіль.

Найнебезпечніший ніж - гострий

Різання їжі тупими ножами може здатися більш безпечним заняттям, ніж різання гострим ножем. Однак це не так, і більшість нещасних випадків на кухні трапляються саме через тупі ножі. Різати тупим ножем практично те ж саме, що різати гострою ложкою - не дуже зручно. Коли ви нарізаєте тупим ножем, він більш схильні до зісковзування при натисканні на продукт. Гострий ніж означає, що вам потрібно менше тиснути на нього, і ви можете уникнути неприємної травми на кухні.

Нагадаємо, нещодавно ми розповіли, як можна визначити солодкість перцю за його зовнішнім виглядом завдяки знанням про те, що у болгарського перцю також є стать, як і у людини.

Також ми розповіли, як куряче м'ясо впливає на людину і що може трапитися з організмом, якщо вживати його занадто часто, а саме - кожен день.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти