StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як заточити секатор: найпростіший, але дуже хороший спосіб

21 березня 2024, 09:57оновлено 22 березня, 04:27
78625
Якщо ви не знаєте, чи можна наточити секатор, щоб він знову став гострим і робочим, спробуйте заточити його за допомогою змоченого водою точильного каменю.
Секатор
Як правильно доглядати за секатором і добре нагострити інструмент / Скріншот YouTube

Кожен садівник під час робіт з деревами стикається з проблемою, коли секатор затуплюється і вже не справляється зі своєю роботою. Виникає питання, як наточити секатор для обрізки дерев. Ми розповімо вам про простий спосіб, який допоможе його добре заточити.

На YouTube-каналі Делай сам поділилися цікавою порадою, як добре заточити секатор перед садовими роботами, якщо інструмент неабияк затупився.

Сподобався матеріал? Ось, що ще вас може зацікавити: як відмити верх кухонних шаф: засіб, який відчистить увесь пил і бруд

Чому секатор жує і як правильно його заточити

Підготуйте камінь для заточування секатора

Приготуйте заздалегідь точильний камінь (брусок). Він продається в господарських магазинах і зараз є у багатьох господарів у будинку. Камінь потрібно попередньо замочити у воді. Після цього розбираємо секатор - треба зняти гайку і гвинт.

Точимо секатор об точильний камінь

Спочатку точимо опорне лезо. 30-35 градусів - ось, яким має бути кут заточування секатора. Легкими рухами тремо по вертикалі.

Обполіскуємо камінь і прибираємо весь бруд

Далі точимо вже ріжучу частину. Тремо полотно леза об камінь з двох боків. Ріжучу частину потрібно щільно притискати до каменю, щоб була рівна площина.

Після цього ріжучу частину тремо об кут точильного каменю.

Збираємо секатор після заточування

Секатор потрібно витерти насухо і зібрати. Там, де буде закручуватися гвинт, потрібно капнути краплю олії, після чого трохи протерти це місце, накинути гайку, вставити пружинку і все закрутити.

Тепер ваш секатор буде гострим і зможе добре виконувати свою роботу в господарстві. Правильно заточений інструмент значно спростить садові обов'язки кожного дачника.

Дивіться відео, як правильно заточити секатор:

Для чого потрібні лайфхаки?

Лайфхак – (англ . life hack) – проста хитрість або корисна порада, яка допомагає вирішити будь-яку проблему. У Oxford Dictionaries Online ще в 2011 році додали слово "лайфхак" і дали йому таке визначення: стратегія або технологія, що застосовується для більш ефективного управління разовими або щоденними справами.

Лайфхаки можна частину зустріти в Інтернеті, вони публікуються як текст, інфографіка, зображення або відеоконтент. Прості поради допомагають економити час, гроші і спрощують вирішення повсякденних побутових і робочих завдань, пише Вікіпедія.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти