StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як висаджувати помідори, щоб вони виросли великими: дізнайтеся вчасно

19 березня 2024, 23:28оновлено 21 березня, 09:55
2460
Главред розповість вам, як висаджувати помідори, щоб вони виросли великими.
Помідори
Як висаджувати томати у відкритий ґрунт / колаж: Главред, фото: pixabay.com

Часто городники задаються питаннями: як і коли висаджувати томати у відкритий ґрунт і на якій відстані. Прості правила висаджування помідорів допомагають виростити їх великими і соковитими. Давайте розберемося, що ж потрібно знати для знатного врожаю.

Детально про правила висаджування помідорів розповіли на каналі "Яскрава клумба" і рекомендують не пропустити найсприятливіший для цього період.

Коли висаджувати помідори у відкритий ґрунт в Україні?

Висаджують помідори у відкритий ґрунт з кінця квітня до кінця травня. Точний термін слід визначати виходячи із зони вирощування і погодних умов, що склалися цього року. Температура ґрунту для висадки розсади томатів повинна досягти +15 °С.

На якій відстані один від одного потрібно садити помідори?

Детермінантні рослини помідорів маленькі і компактні, всього від 30 до 45 сантиметрів у висоту, їх садять на відстані 30-60 см одна від одної. Вони не вимагають постійного догляду і врожай у них величезний, такий вид помідорів переносить холод і швидко дозріває.

Високі томати вимагають ретельного догляду. Обрізати їх потрібно регулярно, а ростуть такі помідори досить довго. Необхідно садити рослини на відстані від 45 до 60 см одна від одної.

Вас також може зацікавити: Найсмачніша закуска на зиму: ідеальний рецепт помідорів з яблуками

Де краще садити помідори в тіні або на сонці?

Помідори не люблять тінь і холод. Найсприятливіша температура повітря для них 23-25 градусів тепла. Якщо будуть різкі перепади температури, то рясного врожаю можна не чекати.

Помідори не можна садити поруч із деревами, а ось найкращі сусіди для помідорів: листя салату, цибуля, квасоля або навіть горох.

Дивіться відео, як правильно висаджувати помідори у відкритий ґрунт:

Що таке помідор?

Томат або помідор - однорічна або багаторічна трав'яниста рослина, вид роду Паслін (Solanum) сімейства Пасльонові (Solanaceae). Вирощують як овочеву культуру; вирощують заради їстівних плодів - соковитих багатогніздових ягід різної форми та забарвлення, які також називають томатами або помідорами.

Додамо, помідори чері можна вирощувати навіть на балконі або підвіконні. Багато господарів, які не мають дачі та власного городу, вирощують черрі в домашніх умовах.

А також головним завданням на початку сезону городів є вибір насіння для посадки томатів . І тут важливо вибрати насіння такого сорту, щоб отримати великий і якісний урожай.

Читайте більше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти