StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як прибрати нагар зі сковороди зовні: легкий і робочий спосіб

3 квітня 2024, 20:34
Щоб дізнатися, як очистити чавунну пательню від нагару із зовнішнього боку, можна спробувати застосувати на практиці спосіб із нашатирним спиртом і кульками.
сковорода
Нашатирний спирт - ось, що добре розчиняє нагар ззовні сковорідки / Скриншот YouTube

Добре відомо, що сковороду, яку давно повністю не очищали, дуже складно відмити. У багатьох виникає питання, як очистити сковорідку від нагару зовні в домашніх умовах. Люди випробовують різні лайфкаки та спеціальні засоби, що може як допомагати, так і ні. Ми розповімо про спосіб, який має прийти на виручку.

Автор YouTube-каналу Lovisovet показав цікавий спосіб, як можна відмити нагар зі сковороди. Знадобиться трохи часу, але зусиль витрачати багато не доведеться.

Який засіб від нагару на сковороді допоможе і як його застосувати

Підготуйте нашатирний спирт, кульки та респіратор

У господарському магазині або аптеці потрібно купити нашатарний спирт, якого нам знадобиться 50-100 мл. Захопіть також рукавички, декілька міцних кульків і респіратор. Краще, якщо нашатирний спирт буде застосовуватися під захистом.

Покладіть сковорідку до кульків і налийте туди спирт

Візьміть три міцних кульки. Подивіться, щоб у них не було дірок. Покладіть у них сковорідку і нанесіть 50 мл нашатирного спирту на зовнішню частину, яку потрібно буде відчистити. Міцно зав'язуємо кульки і відправляємо їх куди-небудь у кут приблизно на 12 годин. Якщо нагар дуже старий, можна налити більше нашатирного спирту і довше залишити сковорідку в кульку.

Змийте нагар губкою

Після того, як минув потрібний час, кульки слід відкрити. Нагар має легко відтиратися. Його можна відмити простим мийним засобом і губкою. У крайніх випадках стане в пригоді і скребок, але пам'ятайте, що він може подряпати вашу сковорідку

У підсумку нагар повинен відчиститися і сковорідка стане майже як нова.

Дивіться відео, як очистити сковороду від нагару за допомогою нашатирного спирту:

Для чого потрібні лайфхаки?

Лайфхак – (англ . life hack) – проста хитрість або корисна порада, яка допомагає вирішити будь-яку проблему. У Oxford Dictionaries Online ще в 2011 році додали слово "лайфхак" і дали йому таке визначення: стратегія або технологія, що застосовується для більш ефективного управління разовими або щоденними справами.

Лайфхаки можна частину зустріти в Інтернеті, вони публікуються як текст, інфографіка, зображення або відеоконтент. Прості поради допомагають економити час, гроші і спрощують вирішення повсякденних побутових і робочих завдань, пише Вікіпедія.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти