StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як очистити сковороду від нагару за 15 хвилин: простий і дуже ефективний спосіб

15 жовтня 2023, 05:00оновлено 15 жовтня 2023, 16:37
82073
Ви дізнаєтеся, як очистити нагар на сковороді з антипригарним покриттям, коли спробуєте цікавий спосіб з використанням антижира і пульверизатора.
Сковорода
Використовувати який засіб від нагару на сковороді - вирішувати вам, головне не економте і візьміть упаковку побільше / Скріншот YouTube

Багато господинь стикаються з проблемою, коли потрібно відчистити сковороду. Нагар і застарілий жир щільно в'їдаються в сковороду, після чого відмити її досить складно. Тому виникає питання, як очистити сковороду від нагару і жиру в домашніх умовах. Ми розповімо вам про цікавий спосіб, який дозволить швидко позбутися проблеми.

Купіть хороший антижир з пульверизатором

Щоб відчистити стару сковороду з рівномірним шаром застарілого жиру і нагару, потрібно, в першу чергу, підготувати антижир. Сходіть в магазин побутової хімії або в супермаркет і там придбайте будь-який антижир. Головне, щоб він був на основі лугу. Не економте на засобі, якщо дійсно зважилися почистити сковорідку. Бажано, щоб він був з пульверизатором. Там же візьміть гумові, а також тканинні рукавички і маску, які вам теж знадобляться.

відео дня

Для початку потрібно поставити розігріти вашу сковороду на газову плиту на декілька хвилин. Краплею води перевірте, наскільки вона стала гарячою. Розстеліть на столі старий непотрібний рушник і, коли сковорода нагрілася, надягніть рукавички і поставте її на рушник внутрішньою стороною. Заздалегідь відкрийте вікно і надіньте маску, щоб не дихати хімією.

Нагрійте сковороду і розпорошуйте по її поверхні засіб

Доки сковорода гаряча, бризкайте по ній антижиром із пульверизатора. Дійте швидко, поки сковорідка не охолола, інакше ефекту не буде. Рясно, круговими рухами розпилюйте засіб, щоб він максимально вступив у взаємодію з нагаром і видаляв поклади.

Що робити, якщо зник не увесь нагар

Ви повинні бачити, як старий нагар йде. Якщо весь нагар не пішов, остудіть сковороду, потім знову поставте її на вогонь і повторіть всю процедуру.

Наприкінці процедури, щоб блищала емаль сковорідки, можете протерти очищену поверхню оцтом.

Таким чином, сковорода повинна стати чистою приблизно за 15 хвилин. Покриття бувають різні і якщо ви не хочете ризикувати своєю сковородою, можете спробувати такий спосіб на окремій її ділянці. Також слід пам'ятати, що стара сковорода з дуже сильним багаторічним нагаром навряд чи повністю відмиється навіть таким способом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти