StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як позбутися жахливого хропіння: з цим методом будете спати, як немовля

22 січня 2024, 21:56оновлено 22 січня, 22:36
762
Хоча хропіння може сприйматися лише як дратівлива звичка, це може бути ознакою більш серйозних проблем зі здоров'ям.
Як позбутися жахливого хропіння: з цим методом будете спати, як немовля
Що потрібно робити, щоб не хропіти уві сні / Колаж Главред, фото freepik

У холодну пору року хропуни часто стають голоснішими, що є поганою новиною для того, хто спить поруч з ними. Однак проста 30-секундна вправа може стати ключем до того, що ви обидва зможете добре виспатися. Неприємно спати поруч з людиною, що хропе, а взимку це може стати ще гірше.

Чому людина хропе сильніше взимку

На думку експертів, це відбувається тому, що в холодні місяці повітря, як правило, сухіше, що може спричинити закладеність носа та горла. Крім того, взимку люди проводять більше часу в приміщенні, що часто призводить до меншої вентиляції та більшої кількості пилу в повітрі. Це також може спричинити закладеність носа та сприяти хропінню.

Навіть носіння більш важкої піжами, щоб зігрітися при зниженні температури на вулиці, може чинити тиск на грудну клітку і горло, посилюючи нічне хропіння. Але якщо вам набридло спати на дивані, розбудивши весь будинок, є кілька простих способів запобігти хропінню. Одна вправа займає всього 30 секунд і може привести до вражаючого 59-відсоткового зниження хропіння.

відео дня

Мартін Сілі, експерт зі сну та генеральний директор компанії MattressNextDay, рекомендує хропунам включити в свій нічний розпорядок дня 30-секундну вправу для мови, оскільки зміцнення м'язів може допомогти в боротьбі з цією недугою. Просто закрийте рот і 10 разів проведіть язиком в одному напрямку, потім 10 разів в іншому напрямку, а на завершення - в третьому. За словами експерта, хропуни побачать результати вже через три ночі.

Ще одна вправа для язика, рекомендована Sleep Foundation, включає в себе прикладання кінчика язика до задньої поверхні верхніх передніх зубів. Потім повільно відведіть язик назад, рухаючи його кінчиком по даху рота. Цю вправу слід повторити п'ять-десять разів.

Хоча хропіння може сприйматися лише як дратівлива звичка, це може бути ознакою більш серйозних проблем зі здоров'ям. За даними NHS, гучне хропіння є одним із поширених симптомів апное сну - стану, при якому дихання зупиняється і прискорюється під час сну.

Якщо апное сну не лікувати, воно може стати набагато серйознішим і почати впливати на інші показники здоров'я, такі як артеріальний тиск. Тим, хто страждає цим захворюванням, слід звернутися до свого лікаря, оскільки вам може знадобитися CPAP-апарат для сну.

Інші методи лікування включають використання пристосування типу ясенного щитка, який підтримує дихальні шляхи відкритими, а також хірургічне втручання.

"Буває важко визначити, чи є у вас апное сну. Може допомогти прохання когось побути з вами, поки ви спите, щоб він міг перевірити наявність симптомів", - додають в NHS.

Серед інших ознак - відчуття сильної втоми протягом дня, задихання або хропіння під час сну, а також часті пробудження протягом ночі.

Читайте більше про здоров'я:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти