StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як позбутися від мурах в домі: нашестя зупинить спрей з 3 інгредієнтів

28 лютого 2024, 14:59
Від мурах важко позбутися, коли вони проникають у будинок, але цього можна уникнути.
Як позбутися від мурах в будинку
Як позбутися від мурах в будинку / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Наближається весна, і хоча багато хто з нас з нетерпінням чекають сонячної погоди, тепла пора року означає, що шкідники, такі як мурахи, почнуть проникати в будинки.

Карен Сондерс, експерт Служби Прибирання приміщень Simply Maid, розповіла, що від мурах буває важко позбутися, коли вони проникають в будинок, оскільки вони можуть сховатися в будь-якому куточку або щілини, пише express.co.uk.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

відео дня

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

"Крім очевидних місць, таких як банка з цукром і печивом, мурах можна виявити в найбільш малоймовірних місцях. Від кошиків для брудної білизни та плит до кухонних раковин та інших антисанітарних місць у вашому домі - мурах (буквально) можна знайти де завгодно!",- каже експерт.

Карен поділилася, що є кілька "дуже ефективних" методів вигнання мурах за допомогою звичайних побутових засобів ,які "напевно знаходяться прямо у вас під рукою!".

Що не подобається мурахам?

Він каже, що мурахи дуже чутливі до певних сильних запахів, які не тільки дратують їх, але й порушують здатність мурах спілкуватися феромонами.

Це бентежить мурах і ускладнює пошук їжі або один одного, тому вони уникають місць із запахами, які здаються їм переважними, з інстинкту виживання.

Одним з простих природних засобів, що відлякують мурах, є цитрусові запахи, такі як лимони та лайми.

Ви можете не тільки розкидати шкірку в заражених місцях, щоб відлякати мурах, але і перетворити лимонний або лаймовий сік в домашній спрей для боротьби з мурахами.

Все, що вам потрібно зробити, це змішати три столові ложки соку лимона або лайма з чвертю склянки води в порожній пляшці з пульверизатором і розпорошити по дому, щоб відлякати мурах.

Білий оцет також можна додати до домашнього спрею для боротьби з мурахами, оскільки він не тільки має сильний запах, але й кислотність оцту може бути шкідливою для мурах при безпосередньому контакті з ним.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти