Ідеальний час: експерт сказала, коли точно треба лягати спати, щоб виспатися

3 жовтня 2024, 17:41оновлено 3 жовтня, 18:23
150
Якщо дотримуватися цього правила, то відчуття бадьорості та енергійності на весь день буде забезпечене.
Сон, девушка спит
Експерт сказала, коли точно треба лягати спати, щоб виспатися/ колаж: Главред, фото: depositphotos.com/ua

Багато людей стикаються з проблемами зі сном – когось мучить безсоння, хтось засинає дуже довго і важко, хтось вранці не відчуває себе бадьорим. Дієтолог з Nutrition Geeks Кейт Букер розповіла, коли найкращий час для сну й о котрій точно годині краще лягати спати, щоб вранці відчувати багато енергії.

За її словами, в ідеалі потрібно лягати до 22:00, так, щоб в цей час ви вже встигли міцно заснути, пише The Mirror. Дієтолог наголосила, що глибокий сон є критично важливим для відновлення. Саме у глибокій фазі сну відбувається регенерація клітин. Також такий сон дуже важливий для імунної системи.

"Прагнення заснути до 22:00 є оптимальним, оскільки ви проводите найбільше часу в глибокому сні упродовж першої половини ночі. Під час ранніх циклів сну глибокий сон зазвичай триває від 20 до 40 хвилин. Коли ви продовжуєте спати, ці глибокі стадії стають коротшими, і замість цього більше часу витрачається на фазу швидкого сну", – пояснила вона.

відео дня

Букер наголосила, що найбільш повноцінний сон відбувається з 22:00 до 02:00. Щоб "спіймати" ці найкращі години, варто раніше відправлятися до ліжка ввечері.

Також вона додала, що саме у цей період часу в організмі людини, виробляються гормони, які допомагають зміцнити імунітет, відновити колаген, спалювати жир і регенерувати тканини.

Якщо ви лягаєте спати до 22:00, то ваш цикл сну і неспання більше відповідає природі та природним щоденним циклам освітлення (циркадному ритму), зазначила Букер.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Как готовиться ко сну инфографика
Як готуватися до сну/ Інфографіка: Главред

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти