Чи можна зберігати фотографії померлих: відповідь здивує

2 жовтня 2024, 13:27
474
Не усім відомо, скільки має стояти портрет померлого і що робити з портретом після похорону.
Фотографии
Чи можна зберігати фотографії померлих/ колаж: Главред, фото: depositphotos.com/ua, unsplash.com

Коли помирає хтось із близьких людей, то рідним часто хочеться зберегти пам'ять про цю людину, залишаючи при собі якісь речі, які будуть про неї нагадувати. Часто такими предметами, які зберігають у собі пам'ять про померлого, є фотографії. Але в такому разі можуть виникнути запитання, що робити з фотографією померлого і чи можна зберігати фотографії померлих на телефоні чи в будь-якому іншому вигляді.

На думку екстрасенсів, фотографії людей, які померли, не варто зберігати поруч з іншими світлинами або виставляти назагал, пише ritual24.kiev.ua. Це пояснюється тим, що фото померлих можуть зберігати у собі негативну енергетику. Такими ж "негативно зарядженими" можуть бути також інші речі покійного – особисті речі, одяг тощо.

Тому такі фото не радять ставити на видному місці, а також поряд з фотографіями живих людей.

відео дня

Такої ж думки притримуються і психологи, але вони називають іншу причину. За словами психологів, якщо рідні постійно будуть бачити фотографії померлої людини, яка була їм дорога, то таким чином вони просто будуть ятрити свою душевну рану. Щоб легше пережити горе втрати, відпустити людину й продовжувати своє життя, краще у період трауру не ставити такі фото на видне місце.

Якщо такі фото будуть в цей період часу стояти на видному місці, то це буде постійним нагадуванням про минуле, що може заважати змиритися із втратою й почати нове життя.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти