StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Що зробити із залишками їжі: помилки під час зберігання готової їжі

25 лютого 2024, 16:07
Варто зберігати продукти правильно, щоб залишки їжі довше зберігалися.
Що зробити із залишками їжі: помилки під час зберігання готової їжі
Як використовувати залишки їжі/ Колаж Главред, фото flickr (Josef Bautista), freepik

У недоїдків є невелика проблема з "репутацією". Їх часто сприймають як сумні шматочки салату або залишки в задній частині холодильника, які, як Ви знаєте, потрібно використовувати, але насправді вони не здаються такими привабливими.

У воєнний час використання залишків їжі було розкішшю, пояснює кулінарний письменник та автор нової кулінарної книги "друга допомога" Сью Квін, але згодом це змінилося. Хочете отримати максимум користі із залишків їжі? Квін має кілька хороших порад щодо цього, пише Mirror.

Що робити з залишками їжі

"У шістдесяті роки був період, коли залишки їжі перестали бути популярними, і не використовувати залишки на вечерю стало майже ознакою того, що Ви належите до середнього класу", - каже письменниця.

відео дня

Але зараз, коли в усьому світі екологічні проблеми та фінансові кризи, додає Квін, все знову змінюється, і люди перестають відмовлятися від недоїдків.

"Це змусило всіх нас подумати про те, щоб по-справжньому цінувати продукти, які ми маємо, і їсти їх усі. Це має сенс, чи не так? Це логічно з будь - якої точки зору - не викидати гроші у відро для сміття", - пояснює Куїнн.

Якщо ці причини недостатньо переконливі для вас, Квін додає: "Це не вимагає великих зусиль, тому що Ви вже зробили основну частину складної роботи з приготування їжі".

Зберігайте продукти правильно

Правильне зберігання залишків їжі дійсно має величезне значення, каже письменниця.

Вона вважає, що фольга - ворог залишків, тому що через неї їжу не видно: "Ми не можемо побачити, що це за продукт, тому його поступово засовують в дальній кут холодильника, а через тиждень ми виявляємо їжу запліснявілою".

Тож якщо ви дійсно подумаєте про зберігання залишків, ви зможете побачити, що у вас є, і Вам буде набагато легше надихнутися.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Робіть заготовки

Головна порада Квін - зробити всі приготування перед тим, як прибрати залишки, на прикладі смаженої курки.

Її підхід полягає в тому, щоб якомога швидше зняти м'ясо з курки, покласти його в ємність з кришкою, щоб вона була герметичною, і маркером написати: "Шматочки курки".

"Це набагато привабливіше, хтось швидше скористається цим, ніж брудною тарілкою, яка виглядає так, ніби вам доведеться годину возитися з нею", - каже вона.

Не бійтеся купувати більше

Існує поширена помилка, що залишки їжі потрібно використовувати відразу, але Квінн не вірить в цю теорію.

"Вам просто потрібно в першу чергу розставити пріоритети щодо продуктів, які псуються. Більшість залишків приготовленої їжі може зберігатися в холодильнику три-чотири дні, якщо ви правильно її зберігаєте. Немає причин, чому ви не можете використовувати її по частинах і купувати більше інгредієнтів для використання з ними".

Насолоджуйтесь спеціями

Квін називає спеції секретною зброєю проти залишків їжі, тому що вони означають, що ви можете і приготувати наступний прийом їжі, абсолютно відрізняється від першого.

"Ви перетворюєте свою вечерю, наприклад, на щось зовсім інше завдяки приправам, а також формі, яку вона приймає, наприклад, коли ви загортаєте її в коржі, і це зовсім інший досвід. Це насправді на смак не схоже на залишки їжі", - сказала вона.

Змініть своє мислення

Зрештою, Квін хоче кинути виклик нашим помилкам щодо залишків їжі.Не думайте про них як про щось неприємне, що вам потрібно їсти, тому що ви повинні це зробити. Використовуйте їх по-справжньому особливим способом і отримайте від них максимальну користь.

Це можливість насолодитися смакотою, а не те, від чого вам слід позбутися.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти